Jaký svetr je nejlepší pro váš typ postavy?

Sponzorované odkazy:

 Jaký svetr je nejlepší pro váš typ postavy?

Máme tu podzim a s ním i období, kdy ze skříně pomalu vytahujeme stále teplejší svetříky a svetry. Víte, jaký svetr se hodí k vašemu typu postavy a naopak ve kterém budete vypadat robustnější, než doopravdy jste?

Jaké svetry se dnes nosí?

Co se týče svetrů, v dnešní době se snad nosí všechny typy. Od crop střihů svetrů, které v zimě tak trochu postrádají svůj pravý smysl, přes kardigany, po svetry s ramenními vycpávkami, až po svetrové šaty. Je jen na vás, jaký svetr si vyberete, bude důležité, aby ladil se stavbou postavy, pomohl vyniknout vašim přednostem a naopak zakryl co možná nejvíce toho, co nemá být vidět.

Jaký zvolit výstřih u svetru?

I u svetrů platí, že výstřih do V pomůže zúžit vaši postavu, rolák přitáhne pozornost k vrchní polovině těla, kulatý výstřih přidá vašemu vzhledu kilogramy navíc. Oversized svetry nenoste, pokud nejste drobná štíhlá žena, jinak vám udělají medvědí službu – ostatně jako svetry s nestrategicky umístěnými horizontálními pru­hy.

Svetry pro vysoké ženy

Vysoké ženy mají při výběru svetrů výhodu – mohou si dovolit v podstatě jakoukoliv délku svetru, kardiganu, či svetrových šatů. Nízká dáma v kardiganu až po kotníky bude oproti tomu vypadat směšně – v podstatě jako „chodící svetr“.

Drobné ženy mohou svetry nosit také

Nenarostla-li jste příliš do výšky, raději se věnujte struktuře, materiálu a zdobení svetru, než experimentování s jeho délkou. Vám by měl svetr končit v úrovni pasu, lehce delší svetr raději v pase rošťácky zastrčte alespoň na jedné straně do kalhot, aby váš pas byl zřetelně definovaný a svetr vám opticky nezkracoval již tak krátké nohy. Nenoste ani svetry s příliš hrubým vzorem a ramenními vycpávkami – to ponechte vyšším ženám.

Pohrajte si se siluetou

Chcete-li upozornit na svůj pas a ňadra, zvolte svetr s výstřihem do V a ve vypasovaném provedení. Anebo přepásejte svetr nějakým pěkným originálním páskem. I ve volnějším svetru tak budete vypadat štíhleji.

Jak ve svetru působit žensky

Dámy, jež nejsou v oblasti ňader příliš obdařené nemusí zoufat. Velice žensky a sexy vypadá svetr s lodičkovým výstřihem, který vám bude ledabyle čas od času sklouzávat z jednoho ramene. Tady však pozor na ramínko od podprsenky, bude-li vidět, budete působit příliš lacině.

Údržba svetrů

Při výběru svetru dbejte na to, jak snadno se vám bude udržovat. Zatímco akrylové a směsové svetříky snadno vyperete v pračce, svetr z pravé vlny, nebo z kašmíru vám dá při praní zabrat. I když kašmírové svetry svým vzhledem a životností možná stojí za trochu toho nepohodlí při praní.

Článek Jaký svetr je nejlepší pro váš typ postavy? byl publikován 6. listopadu 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...