Kožené sukně a podzim. Neokoukoukatelná tradice

Sponzorované odkazy:

Kožené sukně a podzim. Neokoukoukatelná tradice

Nemíníte se vzdát nošení sukní ani na podzim a v zimě? Pak jistě víte, že je nejvyšší čas sáhnout po sukni, která je vyrobena z materiálu, ve kterém vám nebude takové chladno. Je na čase uklidit lehké letní sukýnky a plisované sukně z nadýchaných materiálů na dno skříně. Naopak vytáhněte sukně vlněné, džínové, semišové a kožené. Nebo se seberte a vydejte se s kamarádkou na podzimní nákupy. Chcete-li si pořídit koženou sukni a přemýšlíte, jak v ní nevypadat lascivně, čtete správný článek. My vám poradíme, jak nosit koženou sukni jako módní bohyně.

Kožené sukně k podzimu a zimě patří stejně jako svařené víno a svíčky. Před nákupem kožené sukně si ujasněte rozpočet, raději investujte dostatek financí, aby kožená sukně byla z opravdu kvalitní kůže a vydržela vám opravdu hodně dlouho. Při výběru dbejte na to, aby se kůže snadno dala vyčistit v čistírně. Někteří výrobci ve snaze ušetřit vyrábí kožené sukně s nejrůznějšími aplikacemi z koženky, či textilních materiálů, díky čemuž se může stát, že si sukni ani pořádně nevyperete a nevyčistíte. Raději si několikrát prohlédněte pokyny pro praní. Pokud jim nerozumíte a jsou to pro vás jen nějaké přeškrtnuté symboly, snadno na Googlu dohledáte, zda je sukně určená pro ruční praní, praní v pračce, anebo s ní budete běhat do čistírny.

Budeme se opakovat, ale stejně jako u kožených bund, pamatujte na to, že neexistuje pouze černá barva kožených sukní. Letos je opravdu v módě burgundi barva, jež tak nádherně ladí s podzimně zbarveným listím. Nebojte se ani béžové, krémové, karamelové, hnědé, koňakové, či dokonce tmavě zelené kůže. Každá barva má něco do sebe a pomůže vám na ulicích více vyniknout – rozhodně více, než v klasické černé kožené sukni.

Kožené sukně mohou být nemilosrdné k nedostatkům postavy, zejména ty lesklé. Proto se nebojte pod koženou sukni obléci funkční stahovací prádlo, které vám pomůže ukrýt nějaká ta kila navíc, či povolenější bříško.

S ohledem na váš typ postavy si vyberte mini, midi, či maxi délku sukně. Je na vás, zda to bude sukně pouzdrová s vysokým pasem a rozparkem, anebo áčková kožená sukně. Ležérnější střihy vám půjdou snadněji kombinovat se sportovnějšími kousky vašeho šatníku – třeba rolákem a džínovou bundičkou. Elegantnější pouzdrové sukně snadno nakombinujete s trenčkotem, případně kabátem. Záleží na vašem osobním stylu, zda pracujete v kanceláři, či kreativnějším prostředí.

Kožená sukně je sama o sobě výrazným kouskem outfitu a pomocí topu, halenek, roláků, či svetříků, můžete s jednou sukní vytvořit nepřeberné množství stylů. K krajkovým trikem s dlouhými rukávy budete působit velice žensky, s rolákem záhadně a nedostupně, šifonová halenka z vás udělá ženu vamp. Klasickou kombinací je kožená sukně a bílá halenka – tento outfit se hodí na celou řadu příležitostí – od obchodního jednání, až po návštěvu kina.

Foto:cz.pinte­rest.com/pin/668­151294749433720/,cz­.pinterest.com/pin/355­643701842483114/,cz­.pinterest.com/pin/650­348002461905641/,cz­.pinterest.com/pin/187­743878207942498/

Článek Kožené sukně a podzim. Neokoukoukatelná tradice byl publikován 20. listopadu 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...