Chodit bez podprsenky je mezi mládeží in!

Sponzorované odkazy:

Chodit bez podprsenky je mezi mládeží in!

Podprsenka patří pěkných pár let do naší garderoby, stejně neodmyslitelně jako ostatní kousky oblečení. Po ránu ani nepřemýšlíme nad tím, že to tak mnohdy nebylo.

Podprsenky prošly vývojem od upnutých korzetů s kosticemi, přes špičaté podprsenky, bralettky až po sportovní podprsenky z funkčních materiálů, které nosíme do posilovny. Spoustě ženám zvedá nejen poprsí, ale i sebevědomí i tzv. push-up podprsenka, která dodá na objemu a prsa pozvedne.

Dnešní generace mladých slečen a dívek má na všechno svůj specifický názor. Nejinak je tomu i u oblékání podprsenek, které jsou pro ně stejně „trapné“ jako názory rodičů. Na platformách jako je například Instagram se jako houby po dešti objevují fotografie, které jsou otagované hashtagem „NO BRA“. Budí to pozornost, stejně jako před lety hnutí „ME TOO“.

Tzv. „#nobrachallenge“ se stala velice oblíbenou a módní. Hnutí slečen, dam a dívek, které se vydávají do ulic bez podpory ňader se celkem rychle rozšiřuje a jistě jste si toho všimli i v našich končinách.

Tento kontroverzní trend však přinesl i mnoho dobrého. Ženy si díky tomu uvědomují, že prsa mají různé tvary a je to naprosto normální a rozhodně se není za co stydět.

Pánům tento trend přijde sexy, ale také je to donutilo přemýšlet nad tím, jak nepohodlné některé prádlo může být – od zařezávajících se ramínek a kostic, až po věčně semknutá prsa v některých střizích „sexy“ prádélka.

Mladá generace bere nenošení podprsenky jako symbol osvobození se od určitých kulturních a sociálních dogmat. Což je jedině dobře. Samozřejmě je jen na vás, jak se k tomuto horkému módnímu trendu postavíte, ale mladé ženy si zaslouží obdiv, za to, že dokáží jít doslova s kůží na trh.

Článek Chodit bez podprsenky je mezi mládeží in! byl publikován 14. února 2024 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...