Ozdobte se broží

Tagy:  brože, šperky, bižuterie, ozdoby, stříbro, zlato

Sponzorované odkazy:

Ozdobte se broží

Broží jsme se obecně dotkli již v několika článcích. Tento malý šperk si však zasluhuje mnohem více pozornosti. Brože byly módním doplňkem i v dobách našich babiček a do dnešní doby se nijak výrazně nezměnily. Seznamte se s brožemi blíže a zjistěte, že už bez nich nemůžete být

Seznamte se s brožemi

Brože odjakživa sloužily k ryze estetickým účelům. Jedná se o různě velké ozdoby se zavíracím mechanismem na rubové straně. Brože se vyrábějí v nejrůznějších motivech, velmi často jako květiny, motýlci, jiná zvířata, srdíčka či jako abstrakce. Brože působí velmi elegantně a mohou ozdobit prakticky každou část oděvu. Skvěle vypadají na svetrech či halenkách a mohou být umístěné prakticky kdekoliv. Brož se snadno stane také součást šatů a dodá jim šmrnc. Mezi brožemi jsou ohromné rozdíly a v současné době je jich v obchodech s bižuterií velký výběr. Brože jsou skvělé pro svou univerzálnost a možnost každodenního použití na různých kusech oblečení. Brože jsou zajímavým a vkusným doplňkem k jakémukoliv elegantnímu oblečení.

Rozpustilá brož od Miss SixtyRozpustilá brož od Miss Sixty

Vyberte si tu pravou

Brože obvykle dosahují velikosti kolem několika centimetrů. Jejich tvar a zdobení může být velmi rozličné. Brože mívají velmi často stříbrnou či zlatou základní barvu, do které jsou zasazené barevné matné či třpytivé štrasové kamínky. Dost často se barvy a velikosti kamínků kombinují. Nejčastěji se asi setkáme s motivy květin a zvířat, obvykle motýlů či ptactva. Používán je kov, skleněné kamínky a korálky a brože jsou mnohdy různobarevné. Brože mohou být velmi výrazné, blyštící se, či naopak drobné a decentní. Pořiďte si několik broží, které jsou univerzální a můžete se jimi ozdobit naprosto kdykoliv.

Brože nejsou vždy jen pěknou ozdobou, mohou být také dobrou investicí. Dražší, luxusní brože jsou zdobeny perlami či drahými kameny, tedy smaragdy, rubíny či diamanty. Takové brože jsou již skutečnými skvosty a vlastnit je nemůže jen tak někdo. Zrovna tak jsou ceněné starožitné brože, ke kterým se můžeme dostat ve specializovaných obchodech či v aukcích. Opravdové skvosty mohou své majitele přijít i na milióny korun.

Decentní motýlek, česká granátDecentní motýlek, česká granát

Článek Ozdobte se broží byl publikován 19. února 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...