Puntíky a puntíčky

Tagy:  puntíky, košile, šaty, halenka, tričko, šátek, barvy, vzory, tkaniny, látky

Sponzorované odkazy:

Puntíky a puntíčky

Vzory obecně přicházejí opět do módy. Najdeme je již prakticky na kterékoli části oděvu a trendy jsou také co se módních doplňků týče. Puntíky jsou tak trochu návratem do let minulých, vypadají však nadčasově a skvěle vyniknou i na nejmodernějších kouscích z dílen slavných módních návrhářů.

Tisíce podob puntíků

Puntíky máme zafixované především v použití na šatech a to obvykle v černobílé či bíločervené kombinaci. Dnes je tomu však jinak a různobarevné puntíky pronikly do celé oblasti módy. Velký rozdíl je ve velikostech, od drobných titěrných puntíčků, spíše připomínající tečky, po obří kolečka. Meze se rozhodně nekladou ani barvám a ačkoli stále ještě převažuje kombinace bílé a černé, častokrát se setkáme s kouzelnými kombinacemi bílých puntíků na modrém, červeném či růžovém podkladu. V zásadě však lze říct, že častokrát natrefíme i na mnohé jiné, méně obvyklé barevné kombinace.

Puntíky v našem šatníku

Puntíkované věci mají své kouzlo a skvělé na nich je, že ačkoliv jsou výrazným prvkem, stále působí decentně a jemně, a hlavně jimi nevyvoláme nežádoucí efekt přeplácanosti. Alespoň ne tehdy, držíme-li se několika jednoduchých zásad. Puntíkované věci skvěle oživí náš šatník a rozhodně nám nezevšední tak rychle, jako jiné motivy a vzory. Puntíky bývají na oblečení i doplňcích obvykle pravidelně uspořádané* a naprosto souměrné. Ještě zajímavější je však neuspořádané umístění puntíků obvykle různých velikostí. Lze tak vytvořit různorodé vzory. Asi nejklasičtějším puntíkovaným oděvem jsou šaty či sukně. **Letní šaty s puntíkovaným vzorem jsou skvělou volbou obzvláště tehdy, jsou-li puntíky spíše menších rozměrů. Na halenkách si můžeme dovolit klidně i větší puntíky a zrovna tak tomu je na svetrech. Puntíky často nalézáme na šátcích, čelenkách či mašlích do vlasů. Samotnou kapitolou by mohla být obuv, která puntíkovanou mánií nebyla ušetřena. Ať už tenisky nebo boty na podpatku, puntíky mohou zdobit kterékoliv boty.

Velké puntíky, autor: polyvoreVelké puntíky, autor: polyvore

Noste puntíky chytře

Puntíkovaný motiv je poměrně výrazný a proto je dobré nekombinovat jej s žádným jiným vzorem. K šatům volte jednoduché jednobarevné doplňky a k halence oblečte jednoduchou hladkou sukni, džíny či leginy. Pomocí doplňků s puntíčky můžeme oživit jednoduchý nudný outfit. Při nošení puntíků musíme vždy myslet také na kombinaci barev ostatního oblečení. Zapojení puntíkovaného vzoru je velmi jednoduché a dosáhnete jím nečekaného dojmu.

Článek Puntíky a puntíčky byl publikován 13. března 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...