I čtyřicítka může být sexy

Sponzorované odkazy:

I čtyřicítka může být sexy

Nebavíme se nyní o teplotě venku, protože málokdo vypadá dobře, když z něj leje pot proudem v kanceláři, ale o ženách, které již sfoukly čtyřicet a více svíček na narozeninovém dor­tu.

Ohledně vzhledu a oblékání po čtyřicítce existuje spousta rad a nepsaných pravidel. Neznamená však, že po čtyřicítce se musíte ostříhat na krátko a začít nosit květované šaty až ke kotníkům. Bohužel, spousta žen v tomto věku vzdá péči o sebe a svůj věk, nebo se začnou oblékat a chovat jako šestnáctileté holky a začnou nosit minisukně či crop topy. Myslím, že ani jedna cesta není správná.

Vždyť žena po čtyřicítce rozkvete, má spoustu životních zkušeností, sebevědomí, přijala své tělo jaké je, ví, jaký make-up jí sluší. Na rozdíl od náctiletých nemusí experimentovat s barvami očních stínů. Mnohem důležitější je v tomto věku začít věnovat více času aplikaci výživných sér a krémů, aby vaše tvář působila svěže a hydratovaně. Jestli jste doteď flákala používání krémů proti vráskám, je nyní poslední šance zachránit, co se dá.

Neoblékejte se ve snaze vypadat mladší do módních výstřelků, abyste všem dala najevo, že držíte krok s módou. Raději investujte peníze do nadčasových, dobře padnoucích a elegantních kousků, než do triček s výstřihem až k pupíku a sukýnek, ve kterých se nemůžete ohnout. Vězte, že jedno odhalené rameno, či krajka na těch správných místech působí více sexy, než vulgární výstřih.

Myslete na to, že nyní je správný čas začít volit světlejší odstíny vašich oblíbených barev, které vaši pleť rozzáří a uberou vám opticky i několik let. Nemusíte chodit oblečená do pastelů od hlavy až k patě, ale třeba pudrově růžová dokáže, že pleť přímo rozkvete a navíc budete působit opálenějším vzhledem.´

Ve vašem věku si už můžete do vašeho šatníku koupit kousky, které jsou vyrobeny z luxusních materiálů, jako je například kašmír, nebo hedvábí. Hedvábná halenka je velice elegantní, navíc se díky ní budete působit pohodlně a velice sexy, díky tomu jak tento materiál působí na pokožku. Hedvábí je dobré nejen na oblečení – je prokázáno, že spaní na hedvábném, či saténovém polštáři pomáhá předcházet vráskám a lámavosti vlasů.

Luxusní nemusí být pouze vaše oblečení, ale i šperky. Nechte se rozmazlovat od svého partnera anebo si sama pořiďte opravdu nádherné a kvalitní náušnice, klidně i s nějakým tím drahým kamenem.

Článek I čtyřicítka může být sexy byl publikován 7. srpna 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...