Zvolte výstřih, který vám sedne

Tagy:  výstřih, dekolt, véčko, top, šaty, svetr, tričko

Sponzorované odkazy:

Zvolte výstřih, který vám sedne

Každá žena se ráda obléká hezky, vkusně a do jisté míry sexy. Příjemného vzhledu ze dosáhnout mnoha způsoby a výstřih je jedna z věcí, která se dostává často do diskuze. Je **hluboký výstřih* vkusný? Kam se j hodí nosit? Pravidlo je jednoduché, noste co je vám příjemné.

Hluboký výstřih

Tílka, topy i svetry s hlubokým výstřihem jsou velmi svůdné a sexy ale ukazují jen to, co je dovoleno vidět. Výstřih je ženskou zbraní, která funguje na nejednoho muže. Výrazný hluboký výstřih upoutá pozornost, což někdy může být až nepříjemné. Výstřih je zkrátka potřeba umět nosit a nestydět se. Odhalený dekolt působí velmi žensky a svůdně a skvěle se na něm vyjímá i cenný šperk. Při vrstvení oblečení může použít pod svetr s hlubokým výstřihem top či triko s výstřihem o něco decentnějším. Velmi pěkně vyniknou tílka lemovaná krajkou.

Hluboký, ale vkusný dekolt, autor: OttoHluboký, ale vkusný dekolt, autor: Otto

Výstřihy ve tvaru U a V

Tvar výstřihu je poměrně individuální záležitostí a každému sluší něco trochu jiného. Široké kulaté výstřihy působí jemně a decentně, jsou-li s hlubokým výstřihem, krásně tvarují postavu. Velmi časté jsou i kulaté výstřihy těsně obepínající krk, kdy zahalují celý dekolt. Setkáme se s nimi především u triček či svetrů, a působí již tak trochu klasicky. Jsou velmi decentní a proto vkusné kdykoliv a kamkoliv. Výstřihy do tvaru V působí již trochu zajímavěji a rovněž vypadají velmi pěkně u oblečení s hlubokým výstřihem. U topů a svetrů s výstřihem do V se mnohdy setkáváme také s efektem křížení, které oblečení dokáže ozvláštnit. Výstřihy do V mají opět různou hloubku, od decentní pod krkem po extra výraznou pod prsa. S hloubkou až pod prsa se můžeme setkat u lehkých svetříků či triček, které lze nosit výhradně jako svrchní vrstvu přes top či tílko.

Hluboké véčko, autor: OttoHluboké véčko, autor: Otto

Zajímavě či netradičně tvarované výstřihy

Kromě klasických kulatých výstřihů či výstřihů do tvaru V se mnohdy setkáme i s různými jinými zajímavými výstřihy, které na první pohled osloví. Čtvercovitý tvar výstřihu není příliš tradiční ale krásně odhaluje dekolt a působí svůdně a zároveň velmi elegantně. Podobně je tomu u lodičkového výstřihu, který neodhaluje výstřih ale spíše ramena. Asymetrické výstřihy jsou relativně novinkou a hodí se k výrazným zajímavým topům a k šatům.

Ať už zvolíme jakýkoliv výstřih, vždy by měl korespondovat s postavou. Jsou situace, kdy hluboký výstřih působí víc vulgárně a neuvědoměle než žensky svůdně. Neukazujme proto své přednosti vždy za všech okolností.

Článek Zvolte výstřih, který vám sedne byl publikován 8. února 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...