Kombinujte barvy, a buďte vždy in!

Tagy:  oblečení, pestré, barevné, barvy, zářivé barvy, kombinování

Sponzorované odkazy:

Kombinujte barvy, a buďte vždy in!

Barvy, do kterých se oblékáme vyjadřují něco o nás a působí na nás samé i na ostatní. Držet se pouze jedné barvy může být praktické z hlediska snadného kombinování oblečení, ale po čase to může působit značně jednotvárně a nudně. Zamilujte si i ostatní barvy a pořiďte si zajímavý vyvážený šatník, který vám bude každý závidět.

Pestrobarevné lehké šaty, autor: MarkizaPestrobarevné lehké šaty, autor: Markiza

Jaký volit základ šatníku

Aby se nám oblečení snadno kombinovalo, je dobré ujasnit si, jaké barvy v něm budou převládat. Samozřejmě nejjednodušší je pořídit si základ, jako jsou kalhoty, boty, saka a kabáty v černé, bílé, či krémové barvě. Takový základ lze poté totiž kombinovat prakticky z čímkoliv a to je nanejvýš užitečné. Základ šatníku je tedy jasný, použijme barvu, kterou lze kombinovat s barvami ostatních kusů oblečení, jako jsou svetry, bolerka či topy. Máme-li jednoduchý základ šatníku volený v neutrální barvě, nikdy nenastane problém s pořizováním nových věcí. Zatoužíme-li totiž po nějakém překrásném kousku v atypickém odstínu barvy, není problém jej zařadit do šatníku a zkombinovat. Černé kalhoty a černé tričko fantasticky oživíme sakem či bolerkem ve výrazném odstínu žluté, oranžové, či fialové barvy.

Kombinujte barvy!

Chceme-li mít šatník více barevný a oblékat se veseleji, můžeme obejít jednobarevný základ šatníku a více kombinovat barvy mezi sebou. Tato činnost však již vyžaduje trochu citu a střízlivosti. Je dobré kombinovat pouze dvě barvy, přičemž se můžeme řídit zásadami použití kontrastních barev, či barev k sobě ladících. Barvy, které k sobě ladí jsou světle modrá a stříbrná či šedá, některé odstíny růžové a fialové, případně různé odstíny jedné barvy. Kontrastně pak působí použití střízlivého odstínu jedné barvy a výrazný odstín druhé barvy, či klasický kontrast červené a zelené.

U kombinování barev je důležité nezapomínat, že každý odstín je odlišný a mnohdy působí jako úplně jiná barva. Při kombinování méně výrazné a více výrazné barvy by ta více výrazná měla být v menšinovém zastoupení. Můžeme tedy zvolit například tmavě zelenou sukni a svetr a červené tílko a kabelku. Nevýraznou barvu můžeme oživit jedním, dvěma, či třemi drobnějšími prvky ve výrazné barvě.

Pestrý šátek, ideální oživení outfitu, autor: KoonisutraPestrý šátek, ideální oživení outfitu, autor: Koonisutra

Článek Kombinujte barvy, a buďte vždy in! byl publikován 18. února 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...