Správné barvy vás udělají ještě krásnější

Tagy:  barvy, kontrasty, správné barvy, slušivé barvy

Sponzorované odkazy:

Správné barvy vás udělají ještě krásnější

Barvy jsou všude kolem nás, ovlivňují naší psychiku a dokážou změnit tvář. Barvy umí příjemně naladit, dodat energii nebo uklidnit. Také máte svou oblíbenou barvu? Některé barvy máme rádi a jiné nesneseme, některé barvy se nám líbí, ale neoblékli bychom se do ní, ale rádi se s nimi obklopujeme. Někdy se také stane, že najednou sáhneme po barvě, které byla dříve neoblíbena a najednou se stane oblíbenou.

Neutrální barvyNeutrální barvy

Pojďme se naučit s barvami pracovat

Při výběru barev využijte svůj instinkt. Všimněte si, že některé barvy váš obličej rozjasní a jiné vás dělají bledou a nevýraznou. Pokud si nevíte rady, navštivte odborníka, který vám sestaví paletu barev a naučí vás jak jí používat.

Kombinování různých odstínů jedné barvyKombinování různých odstínů jedné barvy

Pro správný výběr barev je důležitý váš podtón pleti, barva očí a vlasů. Tak třeba já, když jsem měla tmavé vlasy, velmi ráda jsem nosila červenou barvu, které mi slušela. Pak jsem si ale nechala zesvětlit vlasy skoro na blond a červenou barvu jsem vyměnila za pastelové, které mi teď více sluší. V podstatě by se dalo říct, že každý člověk může nosit jakoukoliv barvu, ovšem velmi záleží na odstínu té barvy.

Kontrast

Kontrast je odlišnost. Barevná odlišnost může být velká – černá a bílá nebo malá – tmavší a světlejší odstín.

Černá a bíláČerná a bílá

Při výběru barev a jejich kombinací je důležitý váš stupeň kontrastu. Jestli máte tmavé vlasy, světlou pleť a tmavé vlasy, je váš kontrast velký. Pokud máte světlé vlasy, světlou pleť a světlé oči, váš stupeň kontrastu je nízký.

Jemné kontrastyJemné kontrasty

Nízký kontrast

Vám budou slušet jemné odstíny a tlumené barvy.

Vysoký kontrast

Vy si můžete dovolit výrazné barvy.

Barevný šatník

Do šatníku určitě patří dvě až tři neutrální barvy – vyberte si: modrá, černá, hnědá, béžová, šedá – dají se dobře doplňovat výraznějšími barvami. V šatníku si musíte vypracovat systém, jedině pak budete vypadat dobře. Můžete si třeba dát k sobě oblečení, které se dobře barevně snáší, nebo si roztřiďte oblečení podle barev nebo si zvolte jiný způsob, který vám bude nejvíce vyhovovat. Může se ale stát, že najednou zjistíte, že je váš šatník jednotvárný. Rychlejší a levnější způsob než měnit šatník je použití barevných šátků (už delší dobu se drží v trendové zóně) a zvolte barvy, které podpoří barvu nejen pleti, ale i očí.

Žít bez barev je nesmyslné a absurdní: barvy zjasňují, oživují, povzbuzují a přinášejí potěšení těm, kteří je nosí, i těm, kteří je pozorují. Versace

Článek Správné barvy vás udělají ještě krásnější byl publikován 11. března 2011 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...