Kohoutí stopa ve vašem šatníku

Tagy:  pepito, kohoutí stopa, vzory, tkaniny

Sponzorované odkazy:

Kohoutí stopa ve vašem šatníku

Nebojte, tento dadpis neznamená, že si musíte do vašeho šatníku pořídit kohouta či slepičku, ale pouze překrásný vzor a trendy látku pro rok 2010.

Kohoutí vzor

Kohoutí vzor můžete znát také pod názvem pepito vzor. Tento druh látky byl oblíben už u našich babiček. Pepito se opět stává jedním z trendových vzorů, který snad nikdy neupadne v zapomnění. Vzor kohoutí stopy se hodí nejen v zimním období, ale také v letním a deštivém počasí.
Jedná se o tkaninu, kde se střídají světlé a tmavé efekty, které jsou ve tvaru drobných nebo větších geometrických vzorů. Nemusí se jednat pouze o černobílé efekty, ale také o jiné barevné kombinace. Při pohledu zblízka tvoří jakýsi vzor kohoutí stopy.
Velikost stopy je dána na základě střídavé vazby. Tato tkanina se vyrábí hlavně z vlněných nebo bavlněných přízí. V poslední době se do popředí dostávají také umělá vlákna.

Pepito včera a dnes

Pokud prozkoumáte babiččin šatník, zjistíte, že tkanina pepito byla oblíbená hlavně u kabátů, kostýmů, šatů a sukní. V dnešní době je však všechno úplně jinak! Kohoutí stopu mohou mít nejen kabáty nebo jiné hrubší svršky či sukně, ale také různé dolňky jako jsou šátky, čepice, klobouky, rukavice, punčocháče, boty, kabelky a mnoho dalších.
V minulosti se kohoutí stopa objevovala výhradně v barevné kombinaci černá a bílá nebo černá a šedá. V dnešních buticích a obchodech narazíte take na jiné barevné kombinace. Fantazii v módě se totiž meze nekladou. Pokud milujete modrou, červenou, zelenou, růžovou, žlutou, fialovou nebo jakoukoli jinou barvu a toužíte mít ve svém šatníku pepito vzor v této barvě, věřte, že nebudete mít problém podobný kousek sehnat. Navíc pepito vzor zakryje drobné nedostatky na vaší postavě. Dovolit si ho mohou jak štíhlé dámy, tak i baculky. Tento vzor se udržel na špičce pomyslné pyramidy v oblíbenosti celá dlouhá léta. Díky své geniální nadčasovosti a jednoduchosti se pepito objevil nejen v mnoha zimních kolekcích, ale take se máte na co těšit během léta 2010.

Barvy, střihy, design

Kohoutí stopa vznikla v 50. letech a je oblíbená i v jednadvacátém století. Jediný rozdíl je, že dříve milovaly kohoutí stopu hlavně naše babičky a prababičky, kdežto letos je stále mnohem oblíbenější i u mladší generace. Možná se budete divit, ale kohoutí stopa se dostala take do pánských kolekcí.
Pokud toužíte být IN a trendy, pořiďte si do svého šatníku Pepito vzor = kohoutí stopu v různých barevných kombinacích. Jedině tak budete opravdu chic.

Článek Kohoutí stopa ve vašem šatníku byl publikován 22. února 2010 v 07.00 v rubrice Nákupy. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...