Issey Miyake – fenomenální módní návrhář

Tagy:  Issey Miyake, návhář, japonsko, módní návrhář, Guy Laroche, Givenchy

Sponzorované odkazy:

Issey Miyake – fenomenální módní návrhář

Úspěšný japonský návrhář Issey Miyake se narodil v Hirošimě v Japonsku v roce 1938. Vystudoval grafický design a po škole si založil vlastní studio. Právě tento módní návrhář přináší nejen ženám, ale i mužům spoustu možností, jak se oblékat, aby na nich každý mohl oči nechat. Asijský návrhář Issey Miyake navrhuje především stylové a osobité modely, které se ne vždy dají nosit každý den.

Módní značka Issey Miyake

Módní značka Issey Miyake je na světě poměrně dlouho. V dnešní době jí znají snad všichni módní fanoušci. Získala si oblibu u miliónů zákazníků po celém světě, mezi nimiž nechybí ani světové módní celebrity. Dá se říci, že většina modelů tohoto návrháře, jsou spíše umělecká díla, než oblečení pro běžné nošení. Ti, jenž si jeho modely oblíbili, oceňují především jeho uměleckou hodnotu a kreativitu.
Issey Miyake již od svého útlého dětství tíhl k umění a k módě. Jeho dětství nebylo zrovna lichotivé a milé. Maminka mu umřela ještě když mu byly čtyři roky. Často se během svého mládí stěhoval a až v roce 1959 se usadil ve Francii, kde začal pracovat pro francouzského designéra Guye Laroche a později pro módní dům Givenchy.
V roce 1969 se opět přestěhoval do USA – do New Yorku. Pracoval pro amerického designéra Geoffrey Beene, a poté založil své vlastní tvůrčí studio MDS.
V roce 1971 zveřejnil svou první kolekci a tím pádem odstartoval i svůj velký úspěch.
První butik si otevřel v roce 1974.

City a inspirace

Během své kariéry vkládá tento návrhář do každého modelu svůj cit. Do své tvorby nejvíce promítá právě japonskou tradici.
Issey Miyake v roce 1999 navrhnul speciální výrobní proces košile z jednoho kusu látky. Při této tvorbě košil nepotřebujete žádné jehly ani nitě – prostě žádné šití. Tento styl oděvů se nazývá tzv. A-POC Clothing Line. Švy na košilích a jiných oděvech nejsou sešity, ale vzájemně se splétají. Tento styl aplikuje Miyake nejen na oblečení, ale také na celou řadu doplňků, na židle, pohovky apod. Módní návrhář je návrhářem budoucnosti a zkrátka ví, co je IN a stylové. Veškerou jeho kolekci tvoří vždy s nadsázkou, láskou a bujným citem.

Kolekce 2009/2010

Nové kolekce pro muže a ženy se nesou v duchu teplejších tónů. Issey se postaral o dokonale sladěné modely, propracované detaily oblečení a o trochu extravagance.
Podle tohoto módního návrháře jsou nesmírně IN hlavně kombinace béžové a zelené barvy. Pokud ovšem upřednostňujete pestřejší barvičky, ani vy nepřijdete zkrátka. Kombinace černé a výrazné růžové či žluté je pro rok 2010 opravdovou třešničkou na dortu.
Pánové mohou obdivovat košile se vzorem větších kostek, růžová a fialová trička a v neposlední řadě vzorovaná barevná saka a šedé kalhoty.
Navíc veškerý outfit tohoto návrháře můžete oživit a oslnit vůní z jeho kolekce. Kterou zvolíte, záleží jen na vás. A že máte z čeho vybírat!

Článek Issey Miyake – fenomenální módní návrhář byl publikován 27. února 2010 v 07.00 v rubrice Značky. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...