Růžová v našem šatníku

Tagy:  košile, halenka, kabelka, symbol štěstí, odstín

Sponzorované odkazy:

Růžová v našem šatníku

Na růžovou barvu existuje mnoho nejrůznějších názorů. Postoje žen i mužů se velmi liší a tvoří se tak dva silné tábory. Velcí příznivci a naopak výrazní odpůrci růžové barvy. Pravda však je, že stejně jako je tomu u všech barev, i růžová se vyskytuje v tak ohromném množství odstínů, že si každý jistě najde takový, který se mu zalíbí.

Co o nás prozradí růžová

Růžová jako barva v nás automaticky vyvolá silné pozitivní emoce. Růžová přeci souvisí s láskou, romantikou, něhou…je to zkrátka barva zamilovaných. Rovněž je symbolem štěstí a čistoty myšlení. Jako barva je spojována především s holčičkami a právě proto bývá někdy pohled na starší dámu oděnou v růžové od hlavy až k patě značně rozporuplný. Říká se, že ženy které se příliš uchylují k růžové barvě jsou citově nevyrovnané. Na druhu stranu se jedná o bravu, která mnohým dívkám a ženám sluší a některým jejím odstínům se zkrátka nedá odolat. Růžová je barvou které si každý ihned všimne, čehož je dobré využít ve svůj prospěch.

Autor: OTTOAutor: OTTO

Naše růžové oblečení

Růžová vypadá krásně, pokud to s ní nepřeženeme. Růžovou je dobré kombinovat s tmavými neutrálními odstíny, s černou, šedou, hnědou ale i bílou, se kterou tvoří velice jemnou dvojku. Na růžovou se v módě rozhodně nezapomíná, spíše naopak. Její odstíny bývají moderní téměř v kterékoli sezóně. Růžový svetřík zvedne náladu nám i lidem kolem, kteří jej mají v zorném poli. Růžová je ohromě pozitivní barvou kterou do svého šatníku dostaneme velice nenásilně. Začít lze i s jediným růžovým tričkem. Růžové košile se hodí do práce i do společnosti. S černou sukní, lodičkami a růžovou kabelkou vypadá báječně. Růžová sukně se vyloženě hodí k teplým jarním a letním dnům. Vršek k ní je vhodné volit velmi jednoduchý, třeba volnější černou průsvitnou halenku. Jednobarevný komplet můžeme oživit růžovými botami a kabelkou, případně ještě několika drobnými prvky. Skvělou volbou je pořídit si růžový jarní kabátek, se kterým lze nadělat mnoho parády.

Autor: OTTOAutor: OTTO

Růžová na mužích

Růžová byla velmi dlouho nekompromisně spojována pouze s ženským pohlavím. V posledních letech přišla velká revoluce a růžové barvy se chytli i někteří muži. Nejčastěji nosí světle růžová trička či košile. I přesto růžovou stále ještě větší část mužského pokolení odmítá. Nelze konstatovat jinak, než že je to škoda. Mnohým našim polovičkám totiž tato barva ohromně sluší.

Článek Růžová v našem šatníku byl publikován 21. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...