Elegantní černá

Tagy:  Elegantní černá, jak nosit černou, doplňky

Sponzorované odkazy:

Elegantní černá

Černé oblečení je elegantní řešení jak rychle shodit nějaké to kilo. Dokáže zamaskovat nedostatky a zúžit siluetu těla. Není to úžasný?

Jak funguje zeštíhlující efekt

Pokud se celá obléknete do jakéhokoliv tmavého odstínu, výsledkem bude zeštíhlující efekt. Nemusí to být za každou cenu jen černá, stejnou službu vykoná i tmavě červená, tmavě modrá nebo hnědá. A jak je možné, že tmavé odstíny zesvětlují? Tmavé barvy pohlcují světlo a ustupují do pozadí, v tom je rozdíl od světlých odstínů, které světlo odráží a tím na sebe poutají pozornost. Pokud si vyberete oděv s vertikálními proužky, přidají Vám pár centimetrů do výšky a to se vždy cení.

Bílá halenka s černou sukní se zvýšeným pasemBílá halenka s černou sukní se zvýšeným pasem

Jediná barva

Připadá vám nudné obléci se jen do jedné barvy? To vám připadat nemusí, pokud zkombinujete různé materiály. Například tvídová sukně vypadá výborně s hedvábnou halenkou. Oblečení stejného odstínu, ale s odlišnou materiálovou strukturou, váhou a pevností působí neotřele a nově. Pohrajte si i s různými odstíny téže barvy. Světlejší odstíny každopádně umístěte do horní horních partií, jelikož působivě přitahují pozornost k vaší tváři. Také můžete vyzkoušet sladění barev, které jsou příbuzné, například černou s tmavě hnědou, námořnickou modř s tmavě zelenou, čokoládově hnědou s kouřově šedou nebo bordó s kaštanovou.

Kouzlo černého oblečení a doplňkůKouzlo černého oblečení a doplňků

Prosvětlení

Černou někdo může považovat za smuteční barvu. Pokud ale použijete světlé doplňky, změní se k nepoznání. A nemusí to být je doplňky, pokud si obléknete úzké kalhoty a svetr do V, obojí v tmavých odstínech, můžete celek lehce prosvětlit bílou košilí. Výsledek je přesně takový jaký jsme chtěly, zeštíhlujícího efektu jsme dosáhli díky tmavým odstínům a bílí límeček od košile dodal šmrnc.

Dolpňky, které můžete kombinovat s černými šatyDolpňky, které můžete kombinovat s černými šaty

Několik rad jak nosit černou

Jak již bylo řečeno, projasnění je velmi důležité. Podobného efektu, jakého jsme dosáhli pomocí bílé košile, můžeme docílit díky šperkům ze zlata, z perel nebo z polodrahokamů. Kombinujte černou s modrou, šedou nebo hnědou. Můj typ – černá s růžovou vypadá přímo fantasticky. Kabelky v barvách, šarlatově červené, smaragdově zelené, kari žluté či fialové lila mohu jen doporučit. Určité rafinovanosti dosáhnete kombinací materiálů, jako jsou samet, tyl, hedvábí a taft. Spojení černé s bílou vystřídejte za slonovinovou kost nebo smetanovou. Módní je šikmý střih a nabírané rukávy. Průsvitná krajka nebo šifon ukazující kůži je velmi sexy. A poslední rada na závěr, nenechte černou, aby však ovládala váš šatník.

„Černá tě doprovází od rána do večera. Je to sázka na jistotu a je sexy. Pokud jde o mě, připadám si v ní štíhlejší.“ Donna Karan

Článek Elegantní černá byl publikován 21. března 2010 v 08.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...