Rady pro malé dívky

Tagy:  poradenství

Sponzorované odkazy:

Rady pro malé dívky

Nedávno jsem byla opět titulovaná nemístnou poznámkou: „nikdy jsem nevšiml, jak jsi malinkatá“. Malinkatá? Měřím 165 cm a připadá mi, že jako dívka jsem vyrostla do normální výšky. A když se nad tím zamyslím, kdo určuje jaká výška je normální a která malinkatá? Každopádně, možná kvůli těmto poznámkách, možná pro touhu gazelích nohou, celý život se snažím vypadat alespoň o pár centimetrů vyšší. Proto vám teď přináším pár ověřených rad.

Před tím vám ale představím pár dívek, které ovšem určitě znáte. Možná jste ale nevěděli, jak jsou vysoké.

Avril Lavigne 165 cm / Britney Spears 165 cm / Carmen Electra 163 cm

Avril Lavigne & Britney Spears & Carmen ElectraAvril Lavigne & Britney Spears & Carmen Electra

Natalie Portman 160 cm / Penelope Cruz 163 cm / Drew Berrymore 163 cm

Natalie Portman & Penelope Cruz & Drew BerrymoreNatalie Portman & Penelope Cruz & Drew Berrymore

Lucy Liu 160 cm / Shakira 157 / Christina Aguilera 159 cm

Lucy Lui & Shakira & Christina AguileraLucy Lui & Shakira & Christina Aguilera

Kromě věku, životního stylu a osobnosti zde podstatnou roli hraje tvar postavy, tělesné disproporce, celkové zabarvení a především odlišné potřeby v oblékání. Možná jste studentka, žena pracující nebo na mateřské, možná žena v domácnosti nebo penzistka. Libujete si v klasice nebo trendech? Navzdory všemu, máte pocit, že jste malá. Určitě teď čekáte, že má první rada budou boty na podpatku, ale jste na omylu.

První rada

Nepřestávejte usilovat o to, v co toužíte. Důležité je držet krok s dobou a neohlížet se dozadu. Teď určitě máte pocit, že vám dávám rady do života místo k oblékání. Ano, této rady se můžete řídit i v životě, ale jde mi také o to, abyste sledovaly trendy a neustrnuly na mrtvém bodě.

Trendy dívkaTrendy dívka

Druhá rada

Neopomíjejte obličej, je totiž centem pozornosti. Ujistěte se, že veškeré detaily jsou v souladu. Účes a délka vlasů, také hrají velkou roli. Dlouhé vlasy jsou symbolem ženskosti, ale bohužel dokážou ubrat i několik centimetrů.

Třetí rada

Poznejte své tělo, tvar postavy a vyberte pro něj to nejlepší oblečení. Je vaše postava rovná, mírně nebo výrazně tvarovaná? Této části se budu později věnovat v samostatném článku.

Čtvrtá rada

Usilujte o štíhlou siluetu. Hlavně u delšího oblečení se nenechte svést naducaným stylem.

Pátá rada

Vyváženost v doplňcích. Pamatujte, že obrovské doplňky a vzory vás je přitlačí k zemi. Ano držte krok s trendy, ale nestaňte se obětí módy.

Šestá rada

Volte oděvy s prodlužujícími efekty. Vyhněte se vodorovným vzorům a vodorovně děleným střihům. Pro vás jsou určený svislé linie.

Oděv s prodlužujícím efektemOděv s prodlužujícím efektem

Sedmá rada

Využijte barvy ve svůj prospěch. Zjistěte si, jaký jste typ – jaro, léto, podzim nebo zima a podle toho si vybírejte barvy. Věřte mi, pomůže to i vaší postavě.

Osmá rada

Nepřehlížejte jednobarevné komplety. Pokud se obléknete do odstínu jedné barvy, budete vypadat vyšší. Samozřejmě silnější postavy volí tmavší barvy.

Jednobarevný kompletJednobarevný komplet

Devátá rada

Udělejte inventura v šatníku. Zbavte se všeho, v čem se necítíte dobře, a tudíž to nenosíte. Vytvořte si nový šatník a sepište si co vám v něm chybí. Lépe se vám bude později nakupovat.

Desátá rada

Poslední a nejdůležitější. Mějte se ráda!

Článek Rady pro malé dívky byl publikován 24. června 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...