Bižuterie je hitem letošního léta

Tagy:  bižuterie, šperky, náramky, náhrdelníky, prsteny, ozdoby, korálky, originální šperky, Jablonecká bižuterie, Jablonec, Jablonec nad Nisou

Sponzorované odkazy:

Bižuterie je hitem letošního léta

Léto je tady a s ním i patřičné odhalování našich dekoltů, zdobení se a opalování. Nestyďte se obléknout do volného letního oblečení a ozdobte se krásnými šperky. Nemusíte se zkrášlovat drahými zlatými a stříbrnými kousky. Stačí zvolit levnější a mnohdy i krásnější a veselejší variantu – bižuterii.

Jablonec nad Nisou

Když se řekne bižuterie, šperky nebo korálky, určitě si jako první vybavíte Jablonec nad Nisou. Tradiční jablonecká bižuterie je snad každému smrtelníkovi víc než známa. Ještě nedávno existovala skupina Jablonex Group, která se před rokem rozpadla. Tato skupina vznikla v roce 2005 spojením Ornely, Jablonexu, Bižuterie České Mincovny, Železnobrodského skla a Bohemian Jewelery. Většinu výroby ale bohužel majitelé ukončili. V dnešní době je v provozu pouze sklárna v Desné, Zásadě a Česká Mincovna. Z téměř 4000 lidí, které Jablonex ještě před nedávnem zaměstnával, jich dnes zůstalo pouhých 80.

Bižuterie

Jablonecká bižuterie má podle místních výrobců stále ve světě dobré jméno. Lidé si ihned představí a vybaví kvalitní výrobky, dobré řemeslné zpracování a více než 200 let dlouhou tradici.
Bižuterie je stará jako lidstvo samo a zůstává jeho nedílnou součástí až dodnes. Můžou za to ženy a jejich touha být ještě krásnější.
V poslední době se stále více slečen, dam a žen snaží o to, vyrobit si nějaký ten šperk sami. Navrhování vlastních výrobků a poté i jejich vlastní výroba je stále větším koníčkem všech žen. Bižuterie a lidé se spolu vyvíjeli ruku v ruce. Neustále spolu procházeli celou historií lidstva. Vývoj lidí, jejich schopnosti a zručnosti se odrážely na používaných materiálech bižuterie.
Ozdoby vyrobené z korálků se vyskytovaly již před více než 50 000 lety a vyráběly se téměř ve všech kulturách. V tu dobu sloužily hlavně jako symbol moci a bohatství. Ale dost historie, pojďme se společně podívat na to, co se letos z bižuterie nosí a co je IN.

Letní kousky

Začneme zdobením od hlavy až k patě. Samotné vlasy se dají nádherně zdobit. Jaká bižuterie do vlasů je pro letošní léto opravdu trendy a stylová. Pokud máte dlouhé vlasy (ale i v krátkých vypadají naprosto dokonale), pořiďte si čelenku, která je ozdobena různými kytičkami, dekorem, korálky apod. Vlasy vám oživnou a váš celkový outfit také rozzáříte.
Bižuterní náušnice jsou také neodmyslitelnou součástí vaší šperkovnice. A jaké jsou pro letošní léto ty pravé. Nejlíp uděláte, pokud se ozdobíte náušnicemi z korálků – ať už dřevěných nebo skleněných. Nejdůležitější je, sladit je do celkového outfitu a nebát se barev.
Na krk a předloktí patří náhrdelníky, přívěsky a nejrůznější motanice, náramky a zdobené pásky.
Co by to bylo za dámu bez prstýnků? Prstýnky se vyrábějí v nejrůznějších podobách. Ať už z lesklých kovů, kůže, dřeva, tak i ručně vyráběné z korálků. Výrobou šperků se zabývá např. prodejce Hotlanta, kterou najdete na www.fler.cz. Nabízí neuvěřitelnou škálu náhrdelníků, prstenů, náramků a přívěsků – vše ručně vyráběné.
Nezapomeňte, že barvičky jsou letošní léto to pravé. Zelené, žluté, modré, růžové, červené, černé, oranžové … vše je dovoleno.

Článek Bižuterie je hitem letošního léta byl publikován 2. července 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...