Sportovní oblečení pro muže - jezdectví

Tagy:  jezdectví, oblečení na pólo, oblečení na dostihy

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Sportovní oblečení pro muže - honitba
  2. Sportovní oblečení pro muže - jezdectví
  3. Sportovní oblečení pro muže - golf
  4. Sportovní oblečení pro muže - Rybaření
  5. Sportovní oblečení pro muže - Tenis
Sportovní oblečení pro muže - jezdectví

Jezdectví je sportovní odvětví, v němž každý jezdecký styl má trochu jiné požadavky na způsob ovládání a pohyb koně.

ParkurParkur

Dostihy, to je výkonnostní zkouška anglických plnokrevníků a klusáků, slouží jako prostředek zvelebování chovu ušlechtilých koní. Zemí vzniku je jek jinak než Anglie.

DostihyDostihy

Pólo je nejstarší jezdecká hra na světě, která vznikla před více než 2000 lety v Persii. Byla to hra králů a princů. Do Británie se pólo dostalo roku 1869 a diváci jej nazvali „hokej na koních“.

PóloPólo

Parkurové skákání je olympijský sport. Kůň musí prokázat ovladatelnost, skokové schopnosti, rychlost, obratnost a opatrnost nad překážkou. Významné země jsou opět Velká Británie, Německo, Itálie a USA.

Olympijský sport – parkurOlympijský sport – parkur

Oblečení na tento sport by mělo být pohodlné, mělo by chránit a nesmí být v agresivních barvách. Šál a šátky můžou vlát, kdežto kabáty a bundy by měli být zapnuté, aby nepoletovaly. Důležitá je volba oblečení podle počasí. Pro kvalitní jízdu vám nesmí být v sedle ani horko, ani zima.

Jezdecké sakoJezdecké sako

Lehká teplá bunda je velmi oblíbená. Můžete jí kdykoliv vyprat v pračce, což je velkou předností vzhledem k častému ušpinění ve stájích a při hřebelcování.

Prošívaná nebo také péřová vesta je v jezdectví daleko populárnější než bunda s dlouhým rukávem. Je lehká a vzdušná, je ideální i pro volný čas.

Klasická jezdecká vesta je ze slabého vlněného filce a dá se sehnat i oboustranná. Nejoblíbenější barvy jsou černá a zelená.

Lehká bunda & prošívaná vesta & jezdecká vestaLehká bunda & prošívaná vesta & jezdecká vesta

Kalhoty rajtky perfektního střihu je nezbytností pro pohodlnou jízdu. To, co dnes dokáže pružný strečový materiál, muselo dřív nahradit krejčovské umění. V některých prodejnách si můžete perfektní sed jezdeckých kalhot vyzkoušet na dřevěném koni.

Kdo jezdí na koni jen příležitostně, asi si nebude pořizovat . Snem každého jezdce je však mít boty šité na míru. Jezdecké boty nemusí být nutné černé. Tak třeba hráči póla nosí rádi hnědé a na rozdíl od jiných jezdeckých bot se šněrují.

Jezdecká čepice je stejně důležitá jako bezpečnostní pásy v autě.

Jezdecké boty & jezdecká čepiceJezdecké boty & jezdecká čepice

Diváci

Pokud jste někdy navštívili koňské dostihy, jistě jste si všimli ostatních diváků s klobouky. Tmavě hnědé klobouky byly pravděpodobně typu trilby. Nosí je tradičně všichni, kdo mají co dělat s koňmi. Tento zvyk pochází z Anglie a trilby se dědil z otce na syna. Během let se trochu zmenšil, asi aby ostatní diváci lépe viděli.

Článek Sportovní oblečení pro muže - jezdectví byl publikován 25. července 2010 v 00.00 v rubrice Pánská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...