Sportovní oblečení pro muže - Tenis

Tagy:  Lacoste, Lauren, tenis

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Sportovní oblečení pro muže - honitba
  2. Sportovní oblečení pro muže - jezdectví
  3. Sportovní oblečení pro muže - golf
  4. Sportovní oblečení pro muže - Rybaření
  5. Sportovní oblečení pro muže - Tenis
Sportovní oblečení pro muže - Tenis

Tenis, také nazýván jako bílý sport, je míčová hra pro dvě nebo čtyři osoby. Podle počtu hráčů se jedná o dvouhru, čtyřhru nebo smíšenou čtyřhru, kdy v každé dvojici hraje jedna žena a jeden muž. Soupeři stojí proti sobě na tenisovém dvorci a snaží se odrazit tenisový míček, tak aby v rámci pravidel jej soupeř nemohl vrátit.

TenistaTenista

Pokud jste se pro tenis již rozhodli, možná toto všechno již znáte, ne-li mnohem víc. Co vám ale jistě zajímá, je co na sebe. Nejprve nahlédněme trochu do minulosti.

Lacoste

René LacosteRené Lacoste

Roku 1933 si René Lacoste pro sebe zhotovil košili na tenis. Elegantní sport jako tenis si zaslouží elegantní oblečení, a proto nápad navrhnout si sportovní košili získal obrovský úspěch. Roční obrat se pohyboval kolem 300 000 kusů. Běžná košile na tenis byla tedy velmi rychle nehrazena. Střih sportovní košile vycházel z polokošile, což byl úbor hráčů póla.

LacosteLacoste

Jistě se všichni shodneme na tom, že nejlepší sportovní oblečení může navrhnout jen odborník, sportovec, který daný sport zná a ví jaké funkce by mělo správné oblečení splňovat. Košile Lacoste byla vzdušná a pohodlná, to je při sportu potřeba.

Lacoste poloLacoste polo

První košile měla bílou barvu, protože byla určena hráčům tenisu. Pravá košile Lacoste je vyrobena z bavlněného piké. Musí být prodyšná, pružná, savá a nežehlí se, takže po vyprání jí pověsíte a po uschnutí si jí můžete okamžitě obléci.

A proč má Lacoste ve znaku krokodýla? Když hrál René tenis, měl přezdívku Le crocodile. Tedy si dal na košili jen svoji jmenovku, která mu přinesla neuvěřitelný úspěch a světovou oblíbenost jeho košil.

Ralph Lauren

Ralph LaurenRalph Lauren

Lacoste ale samozřejmě není jediný, kdo vyrábí kvalitní košile na sport. Nerada bych opomenula amerického návrháře Ralpha Laurena, na plné čáře ho ale předstihl Francouz Lacoste. V době kdy Lauren zakládal svůj podnik, byly košile s krokodýlem na trhy již celých 33 let.

Ralph Lauren poloRalph Lauren polo

V současné době dává většina lidí přednost střihu a barvě než značce. Jak se říká, vše souvisí se vším, stejně tak značka se stane oblíbená díky kvalitnímu materiálu a střihu. Americké košile mají delší a užší fazónu, francouzské jsou kratší a mají větší límeček. Pokud se nemůžete rozhodnout mezi americkým a francouzským stylem, kupte si jednoduše obě dvě a budete je jednoduše střídat.

Článek Sportovní oblečení pro muže - Tenis byl publikován 28. září 2010 v 00.00 v rubrice Pánská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...