Sportovní oblečení pro muže - Rybaření

Tagy:  Oblečení pro rybáře

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Sportovní oblečení pro muže - honitba
  2. Sportovní oblečení pro muže - jezdectví
  3. Sportovní oblečení pro muže - golf
  4. Sportovní oblečení pro muže - Rybaření
  5. Sportovní oblečení pro muže - Tenis
Sportovní oblečení pro muže - Rybaření

Chytání ryb na udici je zábava, kterou milují králové stejně jako prostí lidé. Monarcha si odpočine při rybaření na některé z řek či potoků, jež protékají jeho zámky, zatímco jeho poddaný se prostě posadí s prutem u nejbližšího vodního toku. Chce-li člověk s tímto koníčkem začít, nepotřebuje k tomu mnoho. Pro první pokusy zcela postačí jednoduchý prut s vlascem, háček a splávek. Také s oblečením si v této fázi nikdo nemusí dělat žádnou starost. Ani když se člověku rybaření zalíbí a začne se mu intenzivněji věnovat, nebude muset vydávat za oblečení přehnané částky. Na rozdíl od jiných královských sportů neexistují pro rybaření žádné zvláštní předpisy, jimiž by se měli ve svém oblékání řídit. Základním požadavkem je, aby oblečení bylo v první řadě praktické a odpovídalo zvolené metodě lovu. Kdo se chystá na chytání lososů, bude potřebovat brodicí rybářské holínky sahající až do pasu, aby v nich mohl stát ve vodě. Jiným postačí jen dobré boty s vodě odolnou podrážkou, aby si na břehu nepromáčeli nohy. Rybaření je velice tichý, až samotářský koníček, takže opravdovému rybáři je zcela lhostejné, zda na někoho udělá svým oblečením dojem.

Romantické rybařeníRomantické rybaření

Rybářský úbor lze ovšem na rozdíl od jiného sportovního oblečení sotva zařadit do běžného šatníku pro volný čas. Právě proto možná existuje tak bohatý výběr kravat s rybářskými motivy. Zapálený rybář tak může dát alespoň nějakým způsobem ve svém oblečení najevo náklonnost k tomuto sportu pro trpělivé.

RybářRybář

Oblečení na rybaření

Tvídový klobouk

Nehodí se jen k tomu, aby rybáře chránil před chladem a deštěm. Lovci pstruhů si do něj rádi zapichují mušky, aby je měli po ruce.

Plochá tvídová čepice

Je stejně oblíbená jako tvídový klobouk a její hrubá vlněná látka se pro funkci příruční úschovny mušek hodí stejně tak dobře.

KloboukyKlobouky

Krátká bunda

Dobře chrání před deštěm, proto musí být co nejkvalitnější. Pro splnění rybářských požadavků je vhodná bunda Barbour. Jelikož se vodní hladina může někdy nepříjemně zvednout, má bunda široký odkapávací záševek, který nedovolí, aby teplá podšívka navlhla.

Vesta

Rybářský vesta je především místem, kam si mohou rybáři uschovat rozličné části svého vybavení. Proto nosí lehoučké modely s co možná největším počtem kapes.

VestyVesty

Holínky

Ryby žijí ve vodě. Kdo se k nim chce přiblížit, musí mít spolehlivé holínky. V obchodech prodávají gumáky různé délky, od polovysokých až třeba do výše pasu.

HolínkyHolínky

Deštník

Rybáři, kteří muškaří a neustále se pohybují, velký deštník nepotřebují, dokonce by jim překážel. Ovšem ti, kteří sedí na břehu řeky nebo průplavu, se pod něj za deště s radostí schoulí.

Kravaty

Myslivci nosí kravaty s jelenem nebo bažantem, rybáři s motivem lososa. Výrobci sportovních a rybářských potřeb nabízejí velký výběr kravat s rybářskými motivy, které se velice dobře hodí třeba do útulné restaurace na oslavu pěkného úlovku.

Nezbytnosti pro rybářeNezbytnosti pro rybáře

Článek Sportovní oblečení pro muže - Rybaření byl publikován 12. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Pánská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...