Kravaty nejen k obleku

Tagy:  kravaty, oblek, sako, elegance, košile, pánská móda

Sponzorované odkazy:

Kravaty nejen k obleku

Historie kravat sahá daleko a o konci jejich éry se rozhodně nedá vést řeč. Oblíbený gentlemanský doplněk zdobí košile chlapcům i pánům a oblek bez nich si snad ani nelze představit. Mnoha mužům tento detail navíc ohromně sluší!

Muži v kravatách

Kravata je nezbytným doplňkem košil, kterým dodávají šmrnc a eleganci. Na kravatě lze navíc výborně odhadnout vkus muže, který si ji zvolil. Kravata je detailem, který však dokáže ohromit a udělat veliký dojem. Důležité je řídit se kvalitou a zajistit, aby spolu vše ladilo. Neméně významné je pak správné uvázání kravaty a dosažení její ideální délky. Pro někoho možná náročný úkol, který se však vyplatí provést správně.

Čistá eleganceČistá elegance

Kravaty se vyrábí z různých materiálů. Tak, jako obvykle, i zde nezklame kvalitní hedvábí. S barvami a vzory se setkáme v tak široké škále, že lze s jistotou říct, že vždy nalezneme, co hledáme. Ať už jednobarevné, pruhované, vzorované či dokonce s obrázky, vždy mají něco do sebe a někoho osloví.

Kravaty s nápisy

Jednobarevné klasické kravaty jsou univerzální a hodí se každému. S výrazným a však zároveň nepříliš křiklavým odstínem nelze udělat chybu. Ti muži, kteří mají rádi něco extra, jiného než ostatní, se jistě rozhlížejí spíše po zajímavých a originálních kouscích. Právě takové jsou kravaty s nápisy, které upoutají pozornost a přitom si stále zachovávají rysy čisté elegance. Samozřejmostí ovšem zůstává vyhnout se vulgárním nápisům a nevhodným heslům. Kombinace černé a bílé barvy navíc nezklame.

Pro odvážné chlapce

S věkem se mění i v kus. Zejména mladí muži budou hledat v detailech, jako je výběr kravaty, možnost ukázat svou jedinečnou osobnost. Vkusným experimentům se rozhodně není nutné vyhýbat. Mnohé zaujmou kravaty s netradičním potiskem. Kombinace černé a růžové je výrazná, ale barvy se k sobě dobře hodí. Bude však vhodné kombinovat je převážně s černou barvou.

Kravata v černé a šedivé barvě v kombinaci s výraznými růžovými prvky je nevšedním kouskem, jehož nošení bude vyžadovat dávku sebevědomí. Obrázek lebky je možná kontroverzní, v tomto podání však v přijatelné míře. Podobně je tomu u černo růžové kravaty s neurčitým vzorem. V tomto ohledu velmi výrazná se zdá být kravata se střídajícími se černými a růžovými proužky a výraznými hvězdičkami. Jako dělaná pro odvážné muže, kteří jsou rádi středem pozornosti.

Článek Kravaty nejen k obleku byl publikován 30. srpna 2010 v 13.00 v rubrice Pánská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...