Svatební doplňky pro pány

Tagy:  doplňky, svatba, svatební doplňky, svatební obuv, vázání kravaty, Long, Manhattan, košile, oblek, kravata, vázanka, motýlek, vesta, cylindr, manžetové knoflíčky, ženich

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Pánské svatební obleky
  2. Svatební doplňky pro pány
Svatební doplňky pro pány

V minulém článku jste se mohli dočíst o pánských svatebních oblecích. Dnešní článek vás seznámí s pánskými svatebními doplňky. Pro ty, kteří se domnívají, že svatební doplněk ženicha je pouze kravata nebo motýlek, je na omylu.

Pánská svatební vesta, autor: russelljsmithPánská svatební vesta, autor: russelljsmith

Svatební vesty

K pánskému svatebnímu obleku, který se skládá z kalhot a saka bezpochyby patří košile (tradičně bílé barvy) a vesta. Pánové mají z čeho vybírat. Náš trh je doslova zahlcen moderními společenskými vestami. Pánské vesty jsou k dostání v různých barvách, tvarech a velikostech. Takže pokud jste spíše vyšší, nižší, hubenější, robustnější … nemějte strach, každý z vás má z čeho vybírat.
Při výběru vesty je důležité vědět, zdali budete odkládat sako během vašeho veselí, nebo ne. Existují totiž dva druhy vest. Vyrábějí se vesty, které mají zadní díl ze stejného materiálu jako je přední díl. Právě tento typ vest se hodí do obleku, u kterého víte, že budete sako sundávat. Další skupinou jsou vesty, které mají zadní díl ušit ze saténového materiálu. V tomto případě si sako raději nechávejte po celou dobu na sobě. Vesty jsou většinou doplněny o tzv. platron a šáteček do kapsičky saka.
Co se týče materiálu, záleží jen na vás, který si vyberete. Jelikož se módní trendy neustále mění, je třeba sledovat poslední trendy a řídit se dle nich.

Svatební kravaty, vázanky, motýlky

Kravatu, vázanku, motýlka … pánové, vybírejte. Pestrá paleta těchto doplňků je k dostání v každém svatebním salónu. Vybírat můžete z široké nabídky barev, vzorů a materiálu. Většinou jsou vyrobeny z hedvábí nebo polyesteru.
Kravata, motýlek nebo vázanka je znakem elegantního muže. Každý ženich by měl tento doplněk vlastnit. Pokud si vyberete kravatu k vašemu obleku, nezapomeňte si jí zkusit uvázat. Existuje několik druhů uzlů, záleží jen na vás, který se vám bude nejlépe hodit k celkovému outfitu. Např. uzel Long se váže u kravat z těžšího materiálu nebo u kravat širších fazón. Tento uzel má být spíše volnější, příliš ho neutahujte. Uzel Long vypadá dokonale v límci s delšími špičkami.
Druhým typem uzle je např. Manhattan. Používá se většinou u kravat, které jsou vyrobeny z lehkého materiálu nebo u kravat, jenž mají užší fazónu. Tento uzel se hodí spíše do košile s tuhým límcem a s krátkými špičkami.

Nepostradatelný doplněk, autor: faramarzNepostradatelný doplněk, autor: faramarz
Naučte se vázat kravaty, autor: rharrisonNaučte se vázat kravaty, autor: rharrison

Svatební obuv

Naleštěné, čisté boty, to je základ. K tmavému obleku volte černou obuv a naopak ke světlému obleku se hodí bílé nebo slonové odstíny.
Nabídka svatebních a společenských bot je nesmírně široká. Záleží zase jen na vás, které si vyberete, zdali nazouvací mokasíny, zavazovací na tkaničky, na podpatku, bez podpatku apod.
Důležité je, vybrat správnou velikost a cítit se v nich pohodlně. Pánové, doporučuji vám, boty tzv. vyšlápnout. Noste je doma po bytě cca týden před svatbou. To vám zaručí, že ve svatební den nebudou vaše nohy trpět.

Cylindr a manžetové knoflíčky

Mezi další pánské svatební doplňky patří např. pásky, manžetové knoflíčky, cylindr apod.

Článek Svatební doplňky pro pány byl publikován 26. září 2010 v 00.00 v rubrice Pánská móda. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...