Cyklistická sukně - elegance na kole

Tagy:  Cyklistická sukně

Sponzorované odkazy:

Cyklistická sukně - elegance na kole

Pro všechny dívky parádnice, které se nechtějí vzdát sukně ani při sportu, mám dobrou zprávu – je tu cyklistická sukně. Na první pohled vypadá jako sukně, ale skrývá tajemství, kraťasy.

Holandská cyklistkaHolandská cyklistka

V Holandsku je nejoblíbenějším dopravním prostředkem kolo. Dívky se rozhodly, že se nevzdají své ženskosti, proto na kole jezdí v sukni, šatech a co víc, v botech s podpatky. Věřte nebo ne, v San Francisku můžete vidět některé ženy, které z domova do kanceláře a naopak cestují nakole. To není nic zvláštního, ale ony se nepřevlékají, bezplatně se přepravují v kostýmku. Podle mě to ale není příliš praktické, pokud se po cestě do práce zpotí, znepříjemní tim pracovní den ostatním spolupracovnicím.

Cyklistická sukně

Cyklistická sukně Craft & CastelliCyklistická sukně Craft & Castelli

S několika málo triky můžete v podobném oděvu, jako holanďanky šlápnout do pedálu i vy. Jen, z praktického hleska, si pořídíte cyklistickou sukni. Je šitá ve sportovním stylu a kraťasy jsou její součástí. Ano, můžete si vzít sukni a kraťasy, ale jen málokdy docílíte dokonalého souladu a o pohodlí ani nemluvím.

Cyklistická sukně SencorCyklistická sukně Sencor

Cyklistika je sport, proto si oblečte sportovní sukni. V Holandsku jsem ale viděla dívky, které jezdily na kole v romantických květinových šatech, ale v tom samém stylu volily i kolo. Jízda na horském kole, v podobném oblečení bude vypadat směšně.

Podpatky

Ze zdravotního hlediska podpatky na kolo nepatří. Abych pravdu řekla, nevypadá to ani moc pěkně. Ale to je to nejmenší. Největší nebezpečí tkví v tom, že můžete zranit sebe nebo dokonce způsobit nehodu a zranit tak někoho jiného. To samé platí i pro boty na platformě nebo pantofle. Řiďte se rozumem a obujte si kvalitní cyklictickou obuv nebo pevné tenisky.

V šatech na koloV šatech na kolo

Jak jezdit na kole v sukni

Elegance na koleElegance na kole

Už jsem se zmínila o holandských dívkách v šatech, které se bezstarostně prohánějí po silnicích na kolech. Jak je to možné? Kola mají štangli umístěnou níže než sedadlo a řídítka. To dává sukni prostor, navíc se na kole snáze dostanete bez předvádění spodního prádla.

Dívka na koleDívka na kole

Ať už si vyberete cyklistickou sukni, cyklistické kraťasy nebo tepláky, rozhodně na kole vyrazte do přírody. Teď je na to nejlepší čas, venku není ani horko ani zima. Sportem ke zdraví!

Článek Cyklistická sukně - elegance na kole byl publikován 24. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Sportovní oblečení. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (3).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...