Deštník na procházky v dešti

Tagy:  Deštník, Maglia, Haupt

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Pláštěnky na procházky v dešti
  2. Deštník na procházky v dešti
  3. Dámské holínky na procházky v dešti
Deštník na procházky v dešti

V poslední době se bez deštníku neobejde nikdo z nás. Počasí nás pěkně trápí, kdo se ráno nechá zmást rozzářeným sluníčkem a nechá deštník doma, dostane odpoledne chladnou spršku. Velmi výhodné je pořídit si dva deštníky. Jeden budete mít doma a ten druhý si necháte v práci.

Procházka v deštiProcházka v dešti

Deštník ale zprvu nechránil před deštěm, ale před slunečními paprsky. Nicméně využívat paraple proti přírodním živlům, ať už proti slunečním paprskům nebo dešti, bylo považováno za městské, protože aristokracie ho nepotřebovala, vozili se v kočárech a na pocházky chodili jen za slunného počasí.

Umění s deštníkemUmění s deštníkem

Jakmile v 1. polovině 20. století přišly do módy sportovní postavy a opálená pleť, vyšly z módy i slunečníky a moderní ženy je začaly používat proti dešti. Elegantní provedení přišlo vhod městským pánům, kteří vycházkovou hůl vyměnili za praktický deštník. Ženy si pak oblíbily šikovný skládací model, se kterým přišel roku 1929 německý výrobce Hans Haupt.

ParapleParaple

V 2. Polovině 20. Století zůstal deštník ležet ladem. Mladé ženy dávaly přednost módním plášťům do deště. Na to výrobci okamžitě reagovali futuristickou novinkou – deštník z průhledného plastu. To ale nezměnilo nic na tom, že lidé brali deštní stále jen jako funkční doplněk, který nemusí ladit s oděvem. Už se vám někdy stalo, že jste potkala ženu s deštníkem sladěným s kabelkou a boty?

Průhledný deštníkPrůhledný deštník

Lidé v dnešní době vlastní spíše deštníky pro různé účely:

  • Golfové
  • Vycházkový s rukojetí nebo s uchem přes rameno
  • Skládací do práce, na nákupy nebo na výlet
Skládací deštníkySkládací deštníky

Víte, že existují deštníky označené „handmade“. Mezi těmito doplňky byste jistě takový nečekaly. Jenže ty nejskvělejší deštníky zhotovené pro přední módní značky jsou vyrobeny ručně. Hlavní centrum deštníkářství bylo v Itálii, ale v současnosti zde zbyly jen tři firmy v Miláně. Jednou z nich je Ombrelli Maglia Francisco, kde se podle znalců dělají nejlepší deštníky na světě. Slávu získala firma díky kvalitě. Na rukojeti používá kvalitní měkké dřevo. Látky odebírá od výhradních dodavatelů nabízející neobvyklé barvy, vzory a struktury.

MagliaMaglia

Motto firmy Maglia: „Dopřát si na každý úkon dost času a udělat vše pořádně hned napoprvé“

Článek Deštník na procházky v dešti byl publikován 26. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...