Oxfordky – vyberte si ty nejlepší

Tagy:  oxfordky, boty, obuv, lodičky, podpatky, trendy

Sponzorované odkazy:

Oxfordky – vyberte si ty nejlepší

Oxfordky si konečně začínají užívat slávy. Nejsou přitom žádnou novinkou. S oxfordkami se setkáváme již dlouho v mnoha podobách, jen jsme o tom většinou nevěděly. Dnes mají konečně tyto boty i vlastní jméno a pevné místo v šatníku mnoha z nás. A zda jsou černé, béžové nebo třeba purpurově květované, na podpatku nebo prořezávané, to už je jen naše volba.

Pestrá nabídka oxfordek

Na trhu je dnes ohromná spousta bot, které bychom s jistotou zařadily mezi oxfordky. Nalezneme ale i takové, u kterých si možná nebudeme úplně tak jisté. Důležité je však jen jedno – zda se nám líbí a hodí.

Obecně můžeme oxfordky dělit na modely s podpatkem, klínkem či ploché. Objevuje se celá řada bot s malým podpatkem, který je pro řadu žen nejpohodlnější. S ohromnou pestrostí se setkáme u barevného provedení oxfordek. Samozřejmostí jsou klasické barvy, vybírat ale můžeme i z barev výraznějších, různých kombinací odstínů, k dostání jsou i vzory, nejtypičtější jsou ty květinové. I u materiálu máme na výběr, a to od hladkých lesklých až po matné a jakoby heboučké. Využívá se jak přírodních materiálů, tak i umělých.

Pestrost provedeníPestrost provedení

Světlé přírodní tóny – trefa do černého

Pokud váháme, které oxfordky budou ty nejlepší, máme nejlepší se vydat jednou z následujících cest – model v černé nebo některém ze světlých přírodních tónů. Takové boty nám poslouží dosti univerzálně, navíc díky široké nabídce si budeme moci vybrat skutečně takové, které sednou jako ulité.

Univerzální přírodní tónyUniverzální přírodní tóny

Trošku odvázání se…

Každá, která má ráda výrazná řešení, si bude libovat v letošní nabídce oxfordek. Designeři totiž popustili uzdu fantazii a přinášejí nám je v mnoha zajímavých podobách. Obzvláště často se setkáme s květovanými, mohou být poseté jak droboučkými kvítečky tak i posázené velkými nápadnými květy. Samozřejmostí je také užívání nových barevných schémat a experimenty s materiálem. Nejsou tak výjimkou oxfordky třeba s flitry nebo plastovými díly.

Zajímavé barvy i vzoryZajímavé barvy i vzory

Když přijde na řadu elegance

Řada modelů je jako dělaných pro příznivkyně elegance. Varianta s podpatkem se v našem šatníku jistě dobře zabydlí. I zde již na řadu přichází pestrost, takže se nemusíme omezovat na tradiční černou nebo hnědou, ale můžeme sáhnout třeba po zlatavých odstínech.

Elegantnější verzeElegantnější verze

S oxfordkami ve velkém stylu

Zapomenout nesmíme ani na modely na vysokém podpatku, které přivábí pohledy mužů. Pro mnohé žen jsou tou nejlepší alternativou ke klasické lodičce. Oxfordky totiž mnohem lépe drží na noze a mohou tak být schůdnější cestou k vysokým sexy podpatkům.

Oxfordky v sexy provedeníOxfordky v sexy provedení

Článek Oxfordky – vyberte si ty nejlepší byl publikován 1. dubna 2011 v 00.00 v rubrice Boty. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (4).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...