Letní kozačky – už je máte?

Tagy:  boty, obuv, kozačky, kotníkové boty, nehty, nohy, léto, jaro, Deichmann, Baťa

Sponzorované odkazy:

Letní kozačky – už je máte?

Vysoké boty? V létě? Ano! Je tady nový styl měkkých kozaček, kotníčkových bot a sandálů. Jedná se o lehce extravagantní, avšak velice stylový a nepřehlédnutelný letní trend.

Letní kozačky by Renata MoraesLetní kozačky by Renata Moraes

Kozačky do ulic

Výhodou této nové moderní záležitosti je fakt, že je tato obuv skutečně variabilní a můžete tak s přehledem vyjít do ulic kdykoliv se vám zachce. Kozačky z měkké kůže, hebkého semiše a vzdušného plátna, to je ono! Tyto botky oceníte nejen během dne v práci, ale také na večerní schůzku, do kina nebo na procházku. Letní kozačky jsou naprostou jedničkou ve vašem šatníku. Nejen že skvěle oživí váš „tuctoví“ kostýmek, ale také jednoduché černé šaty či obyčejné kalhoty.
Tyto trendy boty jsou k vidění nejen na přehlídkových molech, ale i ve vaší oblíbené obuvi. Letošní kolekce byla navíc doplněna o lehce sportovní modely. Vybrat si tak můžete z romantických, slavnostních, elegantních, ale i sportovnějších kousků.
Stojí za to připomenout, že tyto kozačky nemusí nutně ladit s vaší kabelkou ani s vaším oblečením. Vsaďte na jasné barvy, pestré odstíny a nebojte se k nim obléct i podkolenky.

Materiál – tvar – barva

Materiál

Při výběru a nákupu dbejte hlavně na kvalitní a vysoce prodyšný materiál. Mějte na paměti, že vaše kůže na nohou musí volně dýchat a ne se zapařovat a trpět. Vhodné jsou boty z měkké kůže, plátna anebo kozačky s prostřihy.

autor: stylebustautor: stylebust

Tvar

Co se týče tvaru a velikosti kozaček, záleží jen na vašem vkusu a na vašich lýtkách. Pokud jste majitelkou širokých kotníků, snadno je zakryjete vyššími kozačky. Ženy se silnějšími lýtky zase vypadají lépe v kotníkové obuvi nebo naopak v extra vysokých kozačkách, které jsou až téměř ke kolenům.

Barva

A jaká barva je letošní léto naprosto IN? Samozřejmostí jsou barevné kozačky a zářivé barvy. Při nošení se nebojte kontrastů. Jestliže sáhnete po světlém oblečení, zvýrazněte váš outfit tmavými kozačkami. Naopak tmavé oblečení vynikne v kombinaci se světlými botami.

Výrazné barvy, to je to pravé! autor: soleshebangVýrazné barvy, to je to pravé! autor: soleshebang
Forever21Forever21

Nehty

Kozačky se dají pořídit nejen s uzavřenou špičkou a patou, ale i s otevřenou. V tomto případě dbejte na vaše nohy a nehty. Zkuste vyměnit klasickou francouzskou manikúru nebo obyčejné světlé laky za něco modernějšího. Letí odstíny středomořských korálů, tyrkys, neonová růžová a chladivá mátová barva.

Nezapomínejte na vaše nehty, autor: Rob BoudonNezapomínejte na vaše nehty, autor: Rob Boudon

Kde se dají koupit?

Letní kozačky jsou snad v každé dobré obuvi. K dostání jsou např. v prodejně Deichmann nebo Baťa. Na výběr je z nepřeberného množství barev a tvarů. Stačí jen zkoušet, kombinovat a hurá do ulic!

Článek Letní kozačky – už je máte? byl publikován 23. dubna 2011 v 00.00 v rubrice Boty. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...