Boty, boty, boty aneb závislost na botách

Tagy:  nakupování, boty, obuv, sběratelství, droga, závislost, botník, lodičky, střevíčky

Sponzorované odkazy:

Boty, boty, boty aneb závislost na botách

Boty – jeden pár nestačí! Nestačí ani pět, deset párů … je to vášeň nebo závislost? Co je na botách tak neodolatelného, že musíme koupit nové za každou cenu? Přetéká vám doma botník? Myslíte si, že se jedná o závislost nebo pouhou vášeň?

Milujeme nakupování

Víte, co to j dopamin? Jedná se o hormon štěstí, který se uvolňuje každé ženě, která si v obchodě zkouší nový kousek oblečení nebo pár bot. Tento hormon je hormon štěstí, který navodí příjemný pocit, dobrou náladu, podobně jako droga. Tok a nabývání tohoto hormonu štěstí u ženy dokáže přibrzdit nebo zcela zastavit až použití kreditní karty u pokladny nebo hledání peněženky.
Líbí se vám ten pocit, pocit štěstí a skvělé nálady? Nakupujete ráda? Možná že i vy, jste závislá na nakupování.

autor: Svajcrautor: Svajcr

Koupě bot

U nakupování bot je situace obdobná. Jen si představte to nepřeberné množství párů bot, které vám tak krásně sedí na vaší noze. Všude kam se podíváte, jsou krabice plné bot, střevíčků, lodiček, kozaček, mokasínů, kotníčkových bot apod. Procházíte se po prodejně a už se v luxusních blýskavých lodičkách vidíte na večírku, v práci apod. Možná jste už zažila i ten stav, kdy se vám boty natolik líbily, ale po zakoupení jste zjistila, že je vlastně nikdy nebudete nosit. Hřeje vás ale pocit, že je máte.
Koupi bot si ženy dokážou racionálně zdůvodnit. Jsou praktické, dají se nosit několik týdnů či měsíců a slastný pocit dokáže přetrvávat i po zaplacení.

autor: OpenHeadautor: OpenHead

Sběratelství

Při nakupování bot se uvolňuje dopamin, ale také se aktivuje ještě jedna oblast mozku, která naprogramuje pocit vlastnění. Boty jsou vlastně z části i sběratelským předmětem, které si doma vystavíme, kocháme se jimi nebo jen vložíme do botníku s dalšími neunošenými páry bot. Když zkoušíme v obchodech boty, které jsou extravagantní, okouzlující a navíc v nich nepotkáte žádnou jinou ženu, začne vám stoupat adrenalin v krvi stejně jako sběratelům autíček, známek nebo hmyzu. Vaše boty v danou chvíli představují vzácný exponát.

autor: FlickrLickrautor: FlickrLickr

Trendy boty

V poslední době si ženy nejvíce oblíbily vysoké podpatky. Proč? Většina žen touží po vyšší postavě a také je to z psychologického hlediska – být ve společnosti pomyslně výš. Navíc chůze na vysokých podpatcích nutí k jinému držení těla než chůze v obyčejných žabkách či teniskách. Hruď se víc vypne, zadeček nadzvedne a efekt se znenadání dostaví. Ženy ví, že k sobě lépe připoutají pozornost mužů a dodávají si tak více sebevědomí.

Jak jste na tom s nakupováním bot vy?
Kolik párů bot máte ve svém botníku?

Článek Boty, boty, boty aneb závislost na botách byl publikován 10. prosince 2013 v 00.00 v rubrice Boty a Nákupy. Autorem článku je Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...