Co o vás prozradí barva, aneb jaká barva převládá ve vašem šatníku

Tagy:  barva, modrá, červená, černá, žlutá, zelená, bílá, hnědá, šatník, psychologie, fialová

Sponzorované odkazy:

Co o vás prozradí barva, aneb jaká barva převládá ve vašem šatníku

Barvy jsou všude kolem nás, obklopují nás na každém kroku, venku, doma, v práci, ve škole… zkrátka všude. Možná si ani neuvědomujeme ten fakt, že právě barvy dokáží ovlivnit naší náladu, i to jak se cítíme. Koukli jste se dneska do vašeho šatníku? Že ne? Tak se podívejte na to, jaká barva v něm převládá. V následujících řádcích bude řeč o tom, jak šatník ovlivňuje vaší náladu a nejen to.

Barvy

Rozhlédněte se kolem sebe a zamyslete se, jaká barva u vás doma převažuje? Je to modrá, žlutá nebo snad hnědá barva? Každá barva a odstín má svůj význam. Existuje celá řada publikací a odborných knih, které do detailu popisují barvy a lidskou psychiku s nimi související. Určitě mi dáte za pravdu, že v červené místnosti budete vášnivější a živější, stejně tak, pokud si oblečete rudé šaty.
Každý člověk vnímá barvy jinak, jedná se opravdu o subjektivní záležitost. Dají se dělit na chladné a teplé, neutrální, silné, bledé apod.

Černá barva

Troufám si říci, že každý z vás, kdo se právě podíval do šatníku, našel několik druhu oblečení v černé barvě. Lidé, které mají černou barvu rádi a dokonce patří mezi jejich oblíbenou, jsou často umělecky nadaní a citliví. Říká se, že patří mezi extroverty, kteří neradi odhalují a odkrývají svému okolí svůj soukromí život a své nitro.

Bílá barva

Bílá halenka, bílé kalhoty, bílé sáčko … lidé, kteří mají rádi bílou barvu, čistotu, pořádek a organizování. Většinou sem patří typ lidí, který jsou schopni logicky uvažovat a ve svém soukromém životě mají dokonalý pořádek a harmonii.

Červená barva

Barva srdce, přesně takový je i člověk, který miluje červenou barvu a žije svůj život naplno. Život těchto lidí je vášnivý a energický.

autor: stylehitzautor: stylehitz

Modrá barva

Barva nebe je oblíbená barva lidí, kteří milují harmonii, spolehlivost a řád. Jsou spolehliví, citliví a nemyslí jen na sebe. Lidé jsou rozvážní a nehrnou se do ničeho bez rozmyšlení.

Zelená barva

Klidná a čistá barva, která symbolizuje upřímnost, laskavost a věrnost. Tito lidé, pečlivě dbají na to, co si o nich ostatní lidé myslí. Dokáží být velice vytrvalí a trpěliví.

Žlutá barva

Barva slunce je barvou pozitivně naladěných lidí. Jedná se převážně o vyrovnané typy a povahy, co dokáží snadno zvládnout jakoukoliv nemilou situaci. Rádi se aklimatizují v nových podmínkách, učí se novým věcem a dokonce se i rádi vzdělávají.

Fialová barva

Milovníků fialové barvy přibývá. Víte však o tom, že se jedná o barvu mnichů? Lidé, u kterých v šatníku převládá tato barva, jsou umělecky nadaní a doslova jedineční. Pozor, tato barva také symbolizuje lehce arogantní chování.

Hnědá barva

Barva kůry stromů představuje lidi, kteří upřednostňují přátelství, klid, spolehlivost a spravedlivost. Hnědý šatník symbolizuje rodinné typy.

autor: dabbledonerightautor: dabbledoneright

Oblečení

Barvy, které na sebe při oblékání volíte, o vás leccos prozradí. Není to jen pouze o stylu a vašem vkusu, ale dle barevné škály o vás dokáží nejen psychologové, ale i obyčejní lidé poznat, co máte rádi, jak žijete nebo dokonce i v jakém prostředí pracujete.

Zdroj: Palouček Jan – Poselství barev

Článek Co o vás prozradí barva, aneb jaká barva převládá ve vašem šatníku byl publikován 24. srpna 2014 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...