6 tipů, jak protřídit šatník

Tagy:  skříně, třídění oblečení, nakupování, systém, řád, móda

Sponzorované odkazy:

6 tipů, jak protřídit šatník

Muži mají obvykle nakupování jako nutné zlo, kterému je třeba se čas od času věnovat. Ženy tuto činnost vidí naprosto odlišně, ba dokonce ji považují za jeden z nejlepších způsobů relaxace a některé dámy tvrdí, že jim utrácení peněz a svírání nákupních tašek, značně zvedá náladu a navozuje pocity blaha a štěstí. Ať tak či onak, skříně nejsou nafukovací a proto je třeba v nich čas od času udělat pořádek. To, co bylo moderní před deseti lety, letos v kurzu pravděpodobně nebude. Pro byste to tedy schovávali na horší časy? Víte ale, jak si v šatníku udělat pořádek?

Když teď otevřete svoji skříň, pravděpodobně bude praskat ve švech, vy ale budete zarytě tvrdit, že nemáte co na sebe. Ono možná nebudete daleko od pravdy, obzvláště ne v případě, tvoří-li vaši šatní skříň převážně věci starší několik let. Nebylo by tedy dobré se jich efektivně zbavit, mít tak jasno v tom, co chcete nosit a prostor pro nové atraktivní kousky?

1. Dejte na instinkt

Halenka, kterou jste chytili jako první vám okamžitě přijde příšerná, ale vy si přesto říkáte, že ji třeba ještě za pár let unosíte? Těchto nápadů se okamžitě zbavte a stejně tak nemoderního modelu. I kdyby se opět vrátil do módy, vy si beztak nevzpomenete, že jej ve skříni vůbec máte..

2. Móda nemusí vždy vítězit

Loňský rok byla v módě fialová barva, vy jste si ji proto v několika modelech pořídili, a to dokonce i přes to, že ji bytostně nesnášíte? Pak by opět měla putovat do odpadkového koše nebo na charitu, neboť nosit barvu, která se vám příčí, je naprosto proti přírodě.

Autor: BLUEFLYAutor: BLUEFLY

3. Nesnažte se hubnout

Roky máte ve skříni džíny, do kterých se chystáte hubnout? Pokud se vám to doposud nepovedlo, nejspíše nemá smysl čekat na další roky a zabírat si ve skříni zbytečně místo. A pakliže v budoucnu skutečně shodíte nějaké kilogramy, raději si pořiďte nové kalhoty.

4. Pořiďte si krabičky

I skříně by měla mít nějaký systematický řád, díky kterému se budete lépe orientovat. Pokud se vám spodní prádlo povaluje mezi tričky, pak není divu, že vám oblékání zabere desítky minut. Pořiďte si raději praktické krabičky a rozřazovače, díky kterým budou mít podprsenky, ponožky, punčochy i kalhotky své vlastní místo.

5. Myslete barevně

Pokud máte alespoň nějaký cit pro módu, pak se jistě oblékáte tak, aby vám oblečení barevně ladilo. Nebylo by tedy praktické, mít skříň seřazenou podle barev? Pak si jednoduše sáhnete po tu, kterou si zrovna chcete obléknout.

6. Řiďte se aktuální sezónou

Jakmile během léta sáhnete omylem po kabátu a naopak v zimě nahmatáte žabky, něco není v pořádku. Sezonní oblečení by mělo být vždy u sebe a naopak, takže letní věci po dobu zimy uschovejte do nejspodnějších šuplíků.

Článek 6 tipů, jak protřídit šatník byl publikován 4. ledna 2015 v 12.00 v rubrice Dámská móda a Nákupy. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...