Já dělám to a ty zas tohle aneb montérky pro každou profesi

Já dělám to a ty zas tohle aneb montérky pro každou profesi

Když pracujete, potřebujete ochránit nejen před špínou, ale také před pracovním úrazem. K tomuto účelu dobře slouží známý pracovní oděv – montérky. Zná je každý, většina si pod nimi představí klasické „modráky“ z dob našich tatínků a dědečků, ale dnes se už setkáme s různými typy pracovních montérek, které se svými vlastnostmi přizpůsobují různým pracovním profesím.

Montérky malé, velké, široké, barevné, lehké nebo všestranné?

Víte, že v době zlaté horečky se v Americe jako pracovní kalhoty používaly jeansy? Jejich oblíbenost přetrvává i dnes, ale přeci jen jde už o materiál, který byl dávno překonán a dnešní trh nabízí více možností. Výrobci pracovních oděvů stále vylepšují své kolekce a například značky Ardon, Sioen, Červa nebo Australian Line si dávají záležet, aby nabízely funkční a spolehlivé montérky k různým účelům použití.

Při výběru pracovního oděvu je velmi důležité, aby vám montérky správně padly, nikde neškrtily nebo naopak neodstávaly a poskytly vám tak správnou ochranu před možnými riziky.

Při výběru montérek berte v úvahu:

  • Typ montérek – můžete zvolit montérky do pasu, s laclem, montérkové kraťasy, montérkový komplet nebo kombinézu.
  • Materiál – bavlna je prodyšná a dobře odvádí pot, směs bavlny a umělých vláken (nejčastěji polyesteru) zase zajišťuje odolnost proti oděru.
  • Pracovní prostředí – popřemýšlejte nad tím, do jakého prostředí si montérky pořizujete. Potřebujete ochránit před odletujícími pevnými částicemi, kapalinami, pořezem, plameny, elektrickým výbojem nebo potřebujete být dobře vidět?

Každá profese si žádá konkrétní pracovní montérky

Různé prostředí si vyžaduje i různý druh montérek – jiné si pořídí elektrikář, kterému hrozí zasažení proudem a jiné cestář, který musí být při práci především vidět. Zjistěte, které jsou ty pravé pro vás.

Pro svářeče – nehořlavé montérky

Montérky se sníženou hořlavostí chrání nejen před teplem a ohněm, ale také před rozstříknutým rozžhaveným kovem a měly by být součástí pracovního oděvu každého svářeče.

TIP: Vyzkoušejte nehořlavé pracovní montérky SIOEN, které můžete doplnit o nehořlavé pracovní bundy a polokošile. Nechybí ani reflexní pruhy pro práci v prostředí se sníženou viditelností.

Pro Elektrikáře – antistatické montérky

Zranění způsobená elektrickým proudem jsou bolestivá a mnohdy velmi nebezpečná. Účinnou ochranou jsou antistatické montérky, které je dobré kombinovat s antistatickou pracovní obuví a rukavicemi.

TIP: Dobrou volbou jsou pracovní montérky značky COEN s trvalou nehořlavou úpravou a antistatickými vlastnostmi. V tmavě modré barvě montérek uděláte rozhodně parádu.

Pro lesníky a pracovníky strojírenství – neprořezné montérky

Nejen při práci v lese, ale také v profesích, kde hrozí úraz ostrými předměty, stroji a zařízeními, je třeba myslet na kvalitní ochranné oděvy s neprořeznými vlastnostmi. Vnitřní protipořezová vložka je účinnou zábranou při kontaktu s řetězovou pilou a dalšími ostrými nástroji.

TIP: Neprořezné montérky Pluto jsou vybaveny mnoha praktickými kapsami pro odkládání klíčů od zařízení, mobilního telefonu a dalších předmětů, které potřebujete mít při ruce.

Pro cestáře – reflexní montérky

Vidět a být viděn, to je hlavní pravidlo na silnicích a platí to i pro pracovníky, kteří se zde pohybují. Také na stavbách je zapotřebí, aby zaměstnanci byli dobře identifikovatelní. Reflexní montérky nebo montérky s reflexními prvky zajistí potřebnou viditelnost pracovníků a ochrání je i za zhoršených světelných podmínek nebo v noci.

TIP: Reflexní montérky Vektor jsou flexibilní, plné rozmanitých kapes a antistatické.

Pro práci v zimě – zateplené zimní montérky

Na podzim a v zimě se mnozí nevyhnou práci v chladu a vlhku. Kvalitní zateplené montérky poskytnou dostatečnou ochranu před zimou, aniž byste si museli pod pracovní oděv brát kamaše, dvě trička nebo teplé spodní prádlo.

TIP: Chcete-li i v zimě být pěkně v teplíčku, zvolte například pracovní zimní montérky EMERTON, které vám poskytnou ochranu až do – 40 °C a jsou vybaveny reflexními doplňky. Lacl vás navíc ochrání před zimou pronikající na záda.

Pro skladníky a pracovníky v průmyslu – montérky s laclem

Laclové montérky jsou výhodné, pokud potřebujete více kapes a ochranu trupu. Například skladníci ocení, že se jim při každém ohnutí nevysouká tričko, jako by tomu bylo u klasických montérek do pasu.

TIP: U montérek značky ASSENT oceníte prostorné kapsy na ukládání nářadí a drobných předmětů, znásobené prošití v namáhaných místech a upravitelnou délku nohavic.

Pro domácí kutily – montérky do pasu

Občas si doma něco kutíte, svépomocí rekonstruujete nebo se věnujete údržbě zahrady? Nebo vám v zaměstnání postačí ochrana spodní části těla? Pak si oblékněte montérky do pasu, které jsou pohodlné a poskytují dostatečnou ochranu nohou. Kombinovat je můžete s pracovními tričky, vestami nebo bundami.

TIP: Protože čelem k práci se staví nejen muži, ale i ženy, myslí kolekce pracovních montérkových kalhot DESMANN i na ně. Pánové si mohou obléknout montérky do pasu nebo montérky 2v1, pro dámy jsou v nabídce dámské montérky s laclem.

Potřebujete-li poradit při výběru, obraťte se na odborníky

Zvažujete nákup montérek pro své zaměstnance? Chcete si do práce pořídit spolehlivé montérky, do kterých se budete s chutí převlékat? Dbáte na ochranu při práci v dílně či na zahradě? Vaše odpověď je ano, ale nejste si jisti, jaké montérky zvolit? Podívejte se na nabídku pracovních montérek společnosti Tomis CZ a optejte se na radu zkušených prodejců. Navštívit je můžete přímo v prodejně v Příbrami nebo zavolejte či napište e-mail.

Mohlo by vás zajímat:
Otto Schachner – stylové pracovní oděvy, které musíte mít!

Článek Já dělám to a ty zas tohle aneb montérky pro každou profesi byl publikován 2. července 2018 v 22.15 v rubrice Pánská móda. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...