Už jste připravená na jaro?

Sponzorované odkazy:

Už jste připravená na jaro?

Pomalu se nám blíží jaro a s ním také doba, kdy uklidíme kabáty a zimní bundy a vytáhneme trenčkoty. Málokteré oblečení s námi proplouvá módními trendy tak dlouho jako právě nadčasový trenčkot. Nenosí jej pouze dámy, ale i pánové, jmenujme například vévodkyni Kate a herec Peter Falk v legendárním seriálu Columbo, byl svým béžovým baloňákem doslova proslulý.

TrenčkotTrenčkot

Určitě nejznámějším výrobcem tohoto kousku oblečení je legendární značka Burberry se svým béžovým tenčkotem. Ten však přijde v našich končinách na necelých padesát tisíc korun. Pokud nemáte dostatek financí na nákup Ferrari mezi kabáty, nezoufejte, i běžné řetězce jako je Zara, C&A a H&M mají každý rok v nabídce podobné kousky.

Nejslavnější Burberry trenčkotNejslavnější Burberry trenčkot

Trenčkot je synonymem britského stylu a není oblíbený pouze díky své nadčasovosti, ale i univerzálnosti. V klasickém trenčkotu budete vypadat elegantně a upraveně, i když pod ním budete mít oblečení na cestu do posilovny. Ve spojení s úpletovými šaty, či pouzdrovou sukní bude vynikat sice lépe, ale možností, jak kombinovat trenčkot, jsou stovky.

Trenčkot má své kořeny u armády, původně byl vyráběn jako součást uniformy armádních důstojníků. Během desítek let prošel nesčetnými úpravami a vylepšeními, každá módní značka mu dodala kus ze sebe a nyní je tak trenčkot považován za skutečnou klasiku, kterou nosí lidé bez ohledu na věk a pohlaví.

Nebojte se kombinovat trenčkot a sportovní oblečeníNebojte se kombinovat trenčkot a sportovní oblečení

Trenčkot vypadá velmi dobře například s koženými legínami a kašmírovým svetrem – pleteniny vedle jeho jednoduchého designu krásně vyniknou, díky své struktuře.

Náš tip: Nezapomeňte na nepsané pravidlo, že** pásek u kabátů se nezapíná**, ale uvazuje, jen tak budete stylová. Nejoblíbenějšími barvami trenčkotů jsou velbloudí, béžová, hnědá a černá. Pokud chcete do jeho pořízení investovat větší sumu, volte některou z těchto barev. Samozřejmě se prodávají trenčkoty červené, námořnické modré a zelené, ale ty nejsou v módě vždy, tak si je klidně pořiďte z konfekce.

Nebojte se ani barevNebojte se ani barev

Pokud budete chtít vytvořit ležérní look, zkombinujte trenčkot s jednoduchými džínami a bílým tričkem. Naopak velmi sofistikovaně vypadají černé pouzdrové šaty, které tenčkotem doplníte. Nebojte se zajímavých broží, čí šátků, které mohou váš trenčkot zajímavě oživit.

Černý trenčkotČerný trenčkot

K trenčkotu volte universální Chelsea boty, či nízké kozačky na podpatku. Nebojte se zajímavých vzorovaných punčoch, ty jsou letos na jaře v módě.

Universální oblečení do zaměstnání získáte, když oblečete béžový trenčkot, černou koženou pouzdrovou sukni a obyčejnou bílou halenku. Budete působit elegantně a přitom sexy. V jednoduchosti je krása – a to je i jeden z důvodů, proč jsou trenčkoty tak oblíbené.

Článek Už jste připravená na jaro? byl publikován 10. února 2021 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...