Pravidla pro nošení květinových vzorů

Sponzorované odkazy:

Pravidla pro nošení květinových vzorů

S přicházejícím jarem se na oblečení stále častěji objevují květinové vzory. Asi aby přilákaly slunečné počasí. Existují nepsaná pravidla ohledně nošení květinových potisků, která byste si měla prostudovat, aby na vás květiny vypadaly dobře.

Květiny působí romantickyKvětiny působí romanticky

Zde je pár jednoduchých pravidel, kterých se při nošení květinových vzorů držte:

Méně je více

Pokud oblékáte šaty, či overal, které jsou celé v květinovém potisku, pozor na doplňky. K šatům zvolte jednobarevný kardigan, který s květinovým vzorem ladí. Doplňky omezte na minimum. Také boty by měly být jednobarevné. Pokud jsou šaty, či overal bez ramínek, můžete si dovolit náhrdelník, jinak raději ne.

Pracujte s proporcemi

Nebojte se kombinovatNebojte se kombinovat

Dříve se tradovalo, že korpulentnější dámy mají na potisky úplně zapomenout. Chcete-li díky potisku vypadat štíhlejší, volte drobnější potisk, pokud chcete naopak nějakou část těla zvýraznit, můžete si dovolit velkorysejší vzory. Květiny by neměly být větší, než je vaše dlaň, abyste nevypadala jako přehoz na sedací soupravu.

Optický klam

Vzor upozorní na místo, kde je umístěn. Nechte potisk pracovat ve váš prospěch. Použijte jej k nasměrování pozornosti tam, kam chcete, a odveďte ji z místa, kde ji nechcete. Nelíbí se vám vaše stehna, ale chcete si vzít bílé kalhoty? Noste je s květinovým vrškem a to vám opticky zeštíhlí nohy. Máte nafouklé bříško? Oblečte si černý top a kalhoty s květinovým potiskem.

Květinové vzory jsou romantickéKvětinové vzory jsou romantické

Nemíchejte příliš mnoho vzorů

Pokud nejste kartářka z devadesátých let, nenoste více druhů květinových vzorů. Budete vypadat nevkusně a přidá vám to opticky několik kilogramů navíc.

Kombinace po odvážné

Chcete-li se obléci extravagantně, nemíchejte více druhů potisků, ale ke květinové halence oblečte třeba sexy koženou sukni, či kožené džegíny.

Nebojte se květiny nosit i na podzim a v ziměNebojte se květiny nosit i na podzim a v zimě

Květinový potisk nemusíte nosit jen na jaře a v létě

Tak nějak všichni oblékají květinové potisky především v těchto ročních obdobích. Ale neexistuje důvod, proč si květinovou halenku neobléci třeba v zimě.

Článek Pravidla pro nošení květinových vzorů byl publikován 24. března 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...