Přemýšlíte, kde vzít peníze na podzimní nákupy oblečení?

Sponzorované odkazy:

Přemýšlíte, kde vzít peníze na podzimní nákupy oblečení?

Blíží se nám podzim a obchody s oblečením se předhání, který nám nabídne k prodeji to nejmódnější oblečení na novou sezónu. Jak ty kamenné, tak ti internetové. Díky tomu, že jsme si zvykli nakupovat online, můžeme utrácet za hadříky i večer a z pohodlí domova.

Podzimní nákupyPodzimní nákupy

V tom je trošičku problém, málokdo se dokáže ohlídat a kupuje pouze potřebné věci, a tak se nám skříně plní nejnovějšími kabelkami a oblečením, až je kolikrát ani nemáme kam dávat. Ale přemýšleli jste někdy nad tím, jak si doplnit šatník, ale tak, aby vás to nezruinovalo? Nebo kde vezmete peníze na nové modely, když máte hlouběji do kapsy?

Ukliďte siUkliďte si

Nejdříve si ukliďte

Ve skříni. Jednou pro vždy a pořádně. Ať víte, kolik máte topů, sukní a kalhot. Jaké oblečení máte na podzimní a zimní sezónu a uvědomte si, že opravdu nepotřebujete třetí béžový trenčkot. I když je to opravdu universální kousek oblečení. Vyvarujte se toho, že si budete dokola kupovat podobné věci, v obdobných barvách a střizích. Za a – nikoho s tím neoslníte, a za b, lidé z vašeho okolí od sebe nepoznají dvě podobné růžové blůzky, budou mít pocit, že nosíte pořád to samé.

Třeba díky zevrubnému úklidu zjistíte, že ani nové oblečení nepotřebujete.

Úklid ve financích

Sepište si nutné výdaje a příjmy vaší domácnosti, abyste viděli, kolik si můžete dovolit utratit za nové oblečení. Určitě byste měla ráda kabelku od Gucciho, aby vám ji kamarádky záviděly, ale pokud by to znamenalo, že si daný měsíc budete muset půjčovat na jídlo, raději se spokojte se „skromnější“ značkou, nebo si vysněnou kabelku kupte, až si na ní našetříte.

Nekupujte předražené kabelkyNekupujte předražené kabelky

Prodejte nepotřebné věci

Při úklidu skříní určitě najdete pár kousků, které stály dost peněz, jež je vám líto někomu darovat. Nenošené, či velmi udržované oblečení můžete nabídnout k prodeji a vydělané peníze vám poslouží na nákup nových. Nebo si můžete vzít práci navíc, aby nákup módy nezatížil váš rodinný rozpočet.

Nekupujte stejné věciNekupujte stejné věci

Chcete při nákupech ušetřit?

Máte-li omezený rozpočet, vyberte si částku určenou na nákup oblečení z bankomatu a do obchodu se vydejte s hotovostí. Budete vědět, že můžete utratit pouze danou částku a nebude vás lákat nepotřebné oblečení ve slevě. Nikdy na nákup oblečení nepoužívejte kreditní kartu, či zbytečně nečerpejte kontokorent, ani když vám něco připadá jako skvělá koupě. To, že za blůzku ve slevě budete muset platit zbytečné úroky a poplatky, vám radost z její koupě zaručeně zkazí.

Článek Přemýšlíte, kde vzít peníze na podzimní nákupy oblečení? byl publikován 1. září 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...