Oblečení pro dívky do tanečních

Sponzorované odkazy:

Oblečení pro dívky do tanečních

V minulých článcích jsme se věnovali oblečení pro chlapce do tanečních, tomu, jakou obuv vybrat do tanečních a dnes vám přineseme pár tipů na šaty pro slečny.

Slečny taneční šatySlečny taneční šaty

Maminky slečen se jistě těší na to, až půjdou se svou dcerou nakupovat šaty do tanečních. Nemusí vás to stát příliš peněz, pokud nakoupíte chytře. Internetové obchody – jako je například ZOOT, či Zalando poskytují nejrůznější slevové kódy, i ve výprodejích se dají sehnat šaty za hubičku.

Navíc si tam snadno vyfiltrujete příležitost a velikost, kterou potřebujete. Levně můžete sehnat šaty i v některých secondhandech, které prodávají často společenské šaty pouze jednou nošené, či dokonce s visačkou – tady jen pozor na to, jakým způsobem se šaty udržují. Bez vyprání se odéru secondhandu z šatů nezbavíte, a čistírna nakonec může stát více, než šaty samotné.

Květinové šatkyKvětinové šatky

https://www.zalando-lounge.cz/…E421C0EW-B11

Boty pro slečny

O obuvi do tanečních jsme psali v článku „Jak vybrat správnou obuv do tanečních?“. Takže se zde zmíníme pouze krátce. Z estetického hlediska je nejjednodušší koupit střevíčky, které budou ladit se všemi modely, které má slečna v plánu provětrat na parketu. Některé taneční lekce stále končí tzv. věnečkem, kam by slečna měla mít dlouhou bílou róbu.

Taneční obuvTaneční obuv

Foto:nejtanec­niboty.cz/dam­ske-tanecni-boty/

Pokud chcete ušetřit, volte boty takové, které budou ladit i s takovými šaty. Třeba stříbrné s kamínky, které doplní jak bílou róbu, tak i malé černé šaty, či jiné barvy. Ve spojení se stříbřitým psaníčkem a doplňky bude vaše slečna vždy in. Boty každopádně doporučujeme minimálně dvoje.

Prodloužené a věneček

Během kurzu se pořádají prodloužené lekce, a poslední kurz se nazývá věneček, který bývá spojen se slavnostním nástupem a přísnějším dress codem. Prodloužené jsou nejen hodiny, ale měly by být i šaty vaší princezny. Na tyto lekce volte dlouhé společenské šaty. Samozřejmě nesmí být příliš těsné, aby se vaší dcerce v nich dobře tančilo. Jak jsme uvedli výše, na věneček se hodí dlouhé bílé šaty. Minimálně by slečna měla mít dvoje dlouhé společenské šaty.

Mátové šatyMátové šaty

https://www.zalando-lounge.cz/…ZO0ZJZ96-M00

Běžné lekce

Na běžné lekce se může vynést i společenská sukně doplněná zajímavou halenkou, či korzetem. Ne všechny slečny se však se sukní spokojí. Většinou chtějí být za princezny. Ale určitě se budou hodit kratší elegantní společenské šaty, nejlépe v áčkovém, či jinak rozevlátém střihu, třeba s asymetrickým dolním okrajem, rozparkem, či cípaté – vypadá to velmi dobře při rychlejších tancích. Takové šaty se budou hodit nejméně troje, když je budete správně kombinovat, nikdo si nevšimne, že takový model již slečna měla.

Určitě neuděláte chybu, pokud alespoň jedny šaty budou tzv. malé černé. Slečna je užije například u maturity, slavnostním předávání vysvědčení, či přijímacím pohovoru. Malé černé koktejlky jsou universálním kouskem do šatníku každé ženy. Díky doplňkům z nich dokážete vykouzlit nepřeberné množství outfitů.

Krátké červené šatyKrátké červené šaty

https://www.zalando-lounge.cz/…ZO1APG50-I00

Kvalitní spodní prádlo

Při tanci se občas stane, že vykoukne to, co nemá, doporučte své slečně, aby nechodila na taneční lekce v tangách. Má-li vaše dcera potíže s hmotností, určitě spolu vyberte stahovací spodní prádlo, aby se v tanečních sebevědomě. Šaty vybírejte takové, které schovají ramínka od podprsenky, anebo pořiďte podprsenku s odepínacími ramínky, ať vykukující podprsenka nekazí dojem z tanečního outfitu.

Článek Oblečení pro dívky do tanečních byl publikován 4. října 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...