Na podzim oblečte děti do outdoorového oblečení!

Sponzorované odkazy:

Na podzim oblečte děti do outdoorového oblečení!

Děti ze severských krajin jsou dětmi, které jsou nejčastěji venku, přestože je tam nejchladnější počasí. Seveřané mají oblíbené přísloví, že neexistuje špatné počasí, pouze špatné oblečení. Přichází podzim, a my přemýšlíme, do čeho ustrojit naše drobečky na procházku, aby jim nebyla zima a nenachladili se. Pobyt na čerstvém vzduchu je pro zdraví našich dětí zásadní. Pojďme se spolu podívat na to, jak oblékat děti v chladných měsících roku.

PodzimPodzim

Náš tip: Nezapomeňte na to, že malé děti se méně hýbou, speciálně ty, které jsou v kočárku, pravidlo zní, že by měly mít o jednu vrstvu oblečení více, než máte na sobě vy, aby jim nebyla zima.

Oblékněte děti do vrstev

Všichni víme, že o opravdu chladném počasí, je lepší mít na sobě více tenkých vrstev než jeden huňatý svetr. Nejenže se dají vrstvy postupně odkládat, když se oteplí, ale také neprofouknou. Pokud zvolíte spodní vrstvy z funkčních materiálů, budete mít jistotu, že děti nebudou zpocené. Důležité je, aby měly děti chodidla a hlavu v teple. Jejich termoregulace ještě není dokonalá a hlavičkou odchází velké množství tepla. Pokud vaše dítě ještě nosí plenky, myslete na to při pořizování oblečení, aby i přebalení v „polních“ podmínkách bylo jednoduché. Také nenechávejte dítě venku dlouho v počůrané plence, mohlo by nastydnout.

Nepromokavé kombinézyNepromokavé kombinézy

https://www.zalando-lounge.cz/…ZO126Y11-J00

Na podzim a v zimě jsou důležité nepromokavé boty, které mají oteplenou podšívku, v kterých se ale nepotí chodidla. Obyčejné holínky jsou vhodné na hraní na zahradě, ale určitě ne na delší výlety. Nezapomeňte do holínek dítěti obléci teplé ponožky.

oblečení pro dětioblečení pro děti

Pohodlné oblečení pro batolata

Batolata jsou plné energie a tak všude vylezou, skáčou a objevují svět. Oblečení jim kupujte dostatečně volné, aby jim v prozkoumávání světa nebránilo. Dostatečně často jim kontrolujte, zda jim nejsou malé ponožky. Mohou mít kvalitní botky s dostatečným nadměrkem, ale příliš těsné ponožky mohou dětské prstíčky také deformovat. Děti do tří let by měly mít čepičku, která se zavazuje a chrání ouška. Odpadne vám věčné rozčilování, kdy si ji dítě sundává a vyhazuje z kočárku, navíc budete mít jistotu, že vaše dítko bude mít přes uši, i když jej necháte spát v kočárku na zahradě.

I batolata mohou mít pěkné oblečeníI batolata mohou mít pěkné oblečení

https://www.zalando-lounge.cz/…I543K00F-I11

Outdoorové oblečení

Speciální outdoorové oblečení není zrovna levnou záležitostí na pořízení. Ale také je pravda, že malé děti takové oblečení nestihnou unosit. Proto se nestyďte pořídit termoprádlo, či speciální nepromokavé bundičky a kalhoty z druhé ruky. Buď od maminky většího dítka, či klidně ze secondhandu.

Článek Na podzim oblečte děti do outdoorového oblečení! byl publikován 13. října 2021 v 09.00 v rubrice Dětská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...