Jak prát nové oblečení

Sponzorované odkazy:

Jak prát nové oblečení

Všichni milujeme, když si domů doneseme nové kousky do našeho šatníku. Sluší nám, podtrhují naši siluetu, cítíme se v nich prostě skvěle. Nemají vytahaná očka, povolené švy, ani vytahané rukávy a kolena. Víte, ale jak se starat o nové oblečení?

Nové oblečeníNové oblečení

Spousta lidí nové kousky do šatníku ani nevyperou a rovnou je nosí. Tady ale pozor. Možná si to můžete dovolit u nových zimních bund, které necháte na čerstvém vzduchu řádně vyvětrat, neperte je zbytečně, abyste se nezbavili jejich vodoodpudivé impregnace.

Vybírejte obleční podle toho, jak snadno se o něj pečujeVybírejte obleční podle toho, jak snadno se o něj pečuje

Ale u jiných kousků do šatníku byste měli vždy volit pračku a pak je teprve „vynést“ do společnosti. Říkáte si, proč prát něco, co je nové? Na oblečení sahá strašná spousta lidí. Švadlena, člověk, který je balí, než se dostanou do obchodu, zákazníci v obchodě, také si jej spousta lidí zkouší. To je jeden z důvodů, proč byste neměli nosit nové oblečení bez vyprání.

A jaký je další důvod? Určitě to, že je nové oblečení plné chemikálií – od barev, po formaldehydy a impregnace, aby cestou do obchodu neplesnivělo. Určitě nechcete mít z nového trička obarvenou pokožku, či vážnou alergickou reakci, kopřivku, či ekzém, že?

Nikdy nenoste nevyprané kouskyNikdy nenoste nevyprané kousky

Extrémně pozorní byste měli být při praní nového prádla pro kojence a malé děti, při praní spodního prádla a oblečení ze second handu. Chybou nebude, když takové kousky namočíte před praním do nádoby s vodou, do které přidáte hybienický prací prostředek, který umí zbavit prádlo virů a bakterií. Seženete jej za pár korun, například v DM drogerii, či Lidlu, stojí kolem padesáti korun, je funkční i při velmi nízkých teplotách.

Vyhněte se obarveníVyhněte se obarvení

Namočením oblečení také zjistíte, zda pouští barvu, to vám pomůže ušetřit spoustu peněz, kdyby vám obarvilo nové oblečení celou dávku prádla v pračce, jistě byste nebyli nadšení. Přesto nové oděvy raději perte odděleně a přidejte na pračce máchání navíc. Zapněte zipy a knoflíky, nejlepší bude, pokud nové kousky vyperete naruby, nové spodní prádlo vyperte na nejvyšší možnou teplotu, abyste se zbavili bakterií. Plavky si zkouší spousta lidí a nesnesou vysokou teplotu, zde vám také pomůže antibakteriální prostředek na praní.

Jeansy jsou většinou hodně naimpregnovanéJeansy jsou většinou hodně naimpregnované

Před praním pečlivě prostudujte údaje na cedulce, abyste si oblečení už při prvním praní nezničily, raději tam nechte cedulku, než oblečení i vysušíte a vyžehlíte, než si zvyknete, jak o nový kousek pečovat.

Článek Jak prát nové oblečení byl publikován 1. listopadu 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...