Zima s dětmi? Oblečte se, zpomalte a vydejte se do přírody

Zima s dětmi? Oblečte se, zpomalte a vydejte se do přírody

Pro mnohé rodiče je zima poměrně neoblíbenou částí roku. Hodně tmy, chladu či bláta způsobuje, že mnohé rodiny zůstávají doma a zimu spíše přežívají, než prožívají. Patříte mezi ně taky? Nastavte si to letos jinak a zkuste si zimu s dětmi užít!

dětské oblečenídětské oblečení

Navlékněte chlapecké a dívčí zimní bundy, zachumlejte se do čepic všech barev, natáhněte teplé boty a vydejte se s dětmi do přírody i za těch dlouhých nocí a krátkých dní. Nemusíte putovat hned někam daleko, stačí se v podvečer toulat nedalekým parkem, navštívit na dušičky nejbližší hřbitov, vydat se pěšky do útulné kavárny na horké kakao nebo se jen poflakovat po zahradě, sbírat spadlé listy a vyhlížet sníh.

Na co v létě nebyl čas

Podzim a zima jsou skvělou příležitostí, jak si užít čas s dětmi příjemným bloumáním, povídáním si a zastavením se u činností, na které v průběhu roku často není ani pomyšlení. Můžete sáhnout po nedočtených knihách, koupit nějakou stolní hru nebo tvořit z papíru.

Nezůstávejte ale jen doma a běžte s dětmi pozorovat, jak to v zimě vypadá v přírodě. Nakupte dostatek zateplených legín a vlněných svetrů a o sobotním nebo nedělním ránu navařte do termosky horký čaj s medem a vydejte se na výlet třeba do míst, kde jste doposud byli s dětmi jen v létě. Můžete tak krásně rozvést rozhovor o ročních obdobích, změnách v přírodě a cyklickém roce.

Zkuste zimní sporty

Pokud u vás ve městě máte ledové kluziště, udělejte dětem radost a ukažte jim sport, který tak ikonicky patří k Vánocům, a přesto jej mnohé děti nikdy nezkoušely. Přijde-li dostatek sněhu vydejte se na boby a sáňky a zkuste třeba poprvé představit dětem lyže.

A všechno začněte společným nákupem zimního oblečení, aby byly děti motivované vydávat se ven i v opravdu mrazivém počasí. Chlapecká zimní bunda může být s Tlapkovou patrolou a dívčí čepice zase s Elsou. Zkrátka snažte se dětem ten zimní čas co nejvíce zpříjemnit!

Článek Zima s dětmi? Oblečte se, zpomalte a vydejte se do přírody byl publikován 2. listopadu 2021 v 00.00 v rubrice Dětská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...