Jak se oblékat, abyste vypadala štíhleji?

Sponzorované odkazy:

Jak se oblékat, abyste vypadala štíhleji?

Dva roky lockdownů, vánoční přejídání a zimní sezóna většině z nás nadělila nějaké ty kilogramy navíc. Určitě je velmi jednoduché začít se více hýbat a jíst zdravě a přebytečná kila vypotit, ale než se zase vrátíte ke své původní velikosti, jistě vás bude zajímat, jak se oblékat tak, abyste vypadala štíhleji.

Nemusíte se v oblečení schovávatNemusíte se v oblečení schovávat

Zásadní pravidlo, které vám jistě poradila už vaše maminka, je vrstvení. Někdo si myslí, že více vrstev přidá opticky kilogramy, protože ve více vrstvách budete vypadat mohutnější, než doopravdy jste. Když ale umíte vrstvit oblečení, můžete si několik kilogramů ubrat. Správně zvolené barvy, pěkný kardigan, či sako vám mohou ubrat i pět kilogramů. Jen si stačí pohrát s barvami, texturami a délkami.

Černá zeštíhluje?

Ano, v černé a v tlumených barvách budete určitě vypadat štíhleji, než například v růžové. To je všem jasné, a proto, dokud nezhubnete, vybírejte si na problematické partie oblečení, které potlačí nedostatky.

Dobře zvolený střih šatů vaší postavu zeštíhlíDobře zvolený střih šatů vaší postavu zeštíhlí

Stahující prádlo

Pryč jsou doby, kdy stahující prádlo bylo béžové a nevkusné. V dnešní době se stahující a podpůrné prádlo vyrábí z moderních materiálů, nepotíte se v něm a navíc jako bonus vypadá dobře, i když se svlékáte. Existují stahující body, kalhotky, overaly s krátkými nohavičkami, ale i stahující šaty, které vám vytvoří pas, i když zatím žádný nemáte. V případě stahujícího prádla se vyplatí do něj investovat. Kvalitní stahující prádlo neprosvítá pod oblečením, neškrtí vás a odvádí pot.

Kalhoty

Pokud se snažíte zamaskovat povolené bříško, vaším spojencem budou kalhoty s vysokým pasem. Opticky vám protáhnou nohy, vyrovnají proporce postavy a schovají povolené bříško. Když si na horní část těla oblečete nějaký zajímavý top, použijete zajímavé šperky, nikdo si vašeho bříška ani nevšimne.

Vyšší pas schová bříškoVyšší pas schová bříško

Spodní prádlo

Pouze dokonale padnoucí podprsenka a kvalitní kalhotky vám pomohou se cítit lépe. Podprsenka pozvedne vaše ňadra, váš pas bude vypadat štíhleji a vy se nebudete hrbit a celkový dojem z vašeho oblečení opravdu závisí na dobře zvoleném spodním prádle.

Pásky

Pokud máte široká stehna, ale útlý pas, odveďte pozornost od nedostatků, použijte opasky a pásky, abyste modelovala postavu. Stejně tak vám opticky uberou kilogramy například zavinovací šaty, tzv. áčkové sukně a vhodně zvolené potisky a vzory na oblečení. Vyhněte se příliš velkým a horizontálním potiskům.

Článek Jak se oblékat, abyste vypadala štíhleji? byl publikován 7. února 2022 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...