Co by módní experti nikdy nekoupili?

Sponzorované odkazy:

Co by módní experti nikdy nekoupili?

Všechny ženy mají společný jeden problém. Otevřeme skříň, nemáme co na sebe, ale když chceme uklidit nové kousky do šatníku, nemáme je kam dát. Jak z tohoto začarovaného kruhu jednou provždy ven? Nekupujte věci, které nepotřebujete!

Nakupujte s rozmyslemNakupujte s rozmyslem

Zejména teď, v období výprodejů, nekupujte nic, co je sice výhodné a v akci, ale vy nemáte představu, s čím a kam to budete nosit. Nemusíte mít plnou skříň levného oblečení, když jej nebudete nosit.

Nekupujte módní trendy

Vyhněte se bezhlavému nakupování oblečení, které je sice v módě, ale nesluší vaší postavě, nehodí se ani k vašemu stylu a věku. Padesátileté ženy se nemusí soukat do crop top bundiček, svetříků a topů, jen aby ukázaly, že ví, co se nosí. Budou akorát vypadat směšně. Nejenže tyto rychlotrendy odejdou stejně tak rychle, jako k nám dorazily, ale vy zbytečně utratíte peníze, které byste mohla investovat do oblečení, které by podtrhlo vaši siluetu a bylo nadčasové a udělalo vám službu po několik let. Takové nákupy nejsou ani ekonomické, ani ekologické. Každým rokem spousta takových „módních“ hadříků skončí v kontejnerech.

Skinny jeansy málokomu lichotíSkinny jeansy málokomu lichotí

Skinny džíny

No ano, ty už naštěstí naše skříně opouštějí, ale skinny džíny sluší tak deseti procentům populace, nám ženám se slovanskými tvary dělají medvědí službu. Přiléhavé denimové kalhoty jsou módním peklem, rozšiřují nohy a opticky zkracují postavu.

Stejné oblečení v různých barvách

Ve známém českém filmu si Bohouš koupí stejné obleky, protože byl líný si jich více vyzkoušet. Ale vy nesmíte nakupovat jako Bohouš, nekupujte si troje naprosto shodné topy v různých barvách, i kdyby byly sebevíce pohodlnější. Když budete při nákupech kreativnější, nebudete řešit problém, že nemáte co na sebe.

Boty

A jsme u další důležité součásti outfitu – u bot. Nikdy si nenechte namluvit od prodavačky v obchodě, že se vám boty časem poddají, vytáhnou a že boty, jež vás v obchodě tlačí, budou vůbec někdy pohodlné. Nebudou. Nebudete je nosit, budou zabírat místo v botníku a vy akorát zbytečně utratíte peníze. Raději si našetřete na pár opravdu pohodlných a vkusných bot, než abyste svoje chodidla nechali mačkat v příliš těsné obuvi.

Některá obuv se ani při nošení neroztáhneNěkterá obuv se ani při nošení neroztáhne

Choulostivé materiály

Ano v obchodě vypadají skvěle. Hedvábí, satén, samet, kožené kalhoty. Víte, co mají tyto materiály společné? Příliš náročnou údržbu. Oblečení, které se špatně pere, nosí se do čistírny, či se nedá sušit v sušičce a zůstává dlouho viset na ramínku. Protože jeho údržba je tak náročná, že si raději zase oblečete obyčejný top z bavlny, který jednoduše hodíte do pračky.

Článek Co by módní experti nikdy nekoupili? byl publikován 14. února 2022 v 08.00 v rubrice Boty a Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...