Proč někteří lidé nosí stále stejné oblečení pořád dokola?

Sponzorované odkazy:

Proč někteří lidé nosí stále stejné oblečení pořád dokola?

Díky pokroku technologií se mohli v oblasti byznysu prosadit i digitální mágové, jako jsou například Mark Zuckerberg a Steve Jobs. Víte, co mají kromě úspěchů ve světě internetu společné? Nosí v průběhu let stále stejné, či velmi podobné oblečení. Multimiliardáři a nosí obyčejný rolák, či tričko? Napadlo vás někdy, proč to tak je?

Máte cit pro móduMáte cit pro módu

Reklamní trik

Určitě vás nenabádáme k tomu, abyste rezignovali na módu a styl, ale pojďme se spolu zamyslet nad tím, co takové uniformní oblečení nabízí za výhody.

Slavní podnikatelé, politici a digitální mágové určitě mají dostatek financí, aby si mohli dovolit koupit oblečení té nejlepší kvality. Ale většina z nich bere stejné oblečení jako součást své identity jako součást jejich obchodní značky. Nenosí ani příliš často naškrobené košile a obleky, díky ležérnímu oblečení, ve kterém vypadají jako obyčejný kluk odvedle, působí dojmem, že zastupují celou generaci mladých lidí. Působí v pohodě, nenadřazeně a jako jeden z davu.

Pokud nosíte stejné oblečení, nemusíte sledovat slevyPokud nosíte stejné oblečení, nemusíte sledovat slevy

Je to velmi promyšlený marketingový tah. Díky stejnému oblečení jsou snáze zapamatovatelní, než ti, kteří na každou akci volí jiné kousky. Málokdo si vybaví přesně jméno Steva Jobse, ale všichni tak nějak víme, že zakladatel Apple byl prošedivělý pán v brýlích a černém roláku. Mark Zuckerberg, jehož jméno stojí za fenoménem Facebook, je zase nejčastěji k vidění v obyčejném šedém tričku a džínách.

Více času na přemýšlení

Toto uniformní oblečení nejen skvělým reklamním tahem, ale má další výhody, ušetří to čas, při hledání oblečení po ránu. I když má takový člověk dostatek financí, vystačí si s minimalistickým šatníkem, zapadne v davu, pokud se vydá na soukromou procházku po městě. Geniální muži raději svou mentální energii vynaloží na důležitější věci, jako je třeba nová technologie, než aby se každý den prohrabávali šatníkem. I Albert Einstein byl proslulý tím, že nosil stále to samé.

Na nákupech oblečení ušetříte spoustu financíNa nákupech oblečení ušetříte spoustu financí

Měli bychom se od nich inspirovat? A proč ne? Raději mít skvěle kombinovatelný základní šatník, než přehršel designových kousků, které nás po ránu budou zdržovat, protože je nebudeme umět sladit s ostatním oblečením. Ušetřený čas pak budete moci věnovat něčemu smysluplnějšímu, meditaci, snídani, či se do práce projděte pěšky.

Článek Proč někteří lidé nosí stále stejné oblečení pořád dokola? byl publikován 16. února 2022 v 09.00 v rubrice Dámská móda a Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...