Kraťasy a šortky pro ženy? A proč ne!

Sponzorované odkazy:

Kraťasy a šortky pro ženy? A proč ne!

Dámy se asi opupínkují a pronesou něco ve smyslu, že pravá dáma v šortkách nechodí. Ale ženy, které žijí aktivním životem, sportují, chodí po horách a tráví čas se svými dětmi, šortky v létě jistě náležitě ocení. Jsou pohodlné, vzdušné, nemusí přemýšlet nad tím, jestli nebude něco vidět, když se ohne, aby své dcerce zavázala tkaničky. Na to sukně a šaty jednoduše stavěné nejsou. Když se šortky navíc dobře nakombinují, získáte velmi zajímavý model.

Co třeba takové chino šortky, světlá košile a blejzr? To je kombinace, kterou můžete směle vynést i do kanceláře. Ne všechny šortky musí být džínové a neformální. Když k takové kombinaci zvolíte hezké a kvalitní boty, budete působit i elegantně. Existují i nejrůznější variace obleků s krátkými kalhotami pro dámy na léto. A tak nemusíte pokaždé ráno vyrážet z domu jen v saku a sukni, ale máte na výběr. Hodně udělají také doplňky, kvalitní sluneční brýle, náramek, elegantní hodinky. Pokud se snažíte o elegantní look se šortkami, volte topy košilového a halenkového střihu s knoflíky, či šifonové, které samy o sobě velmi elegantní jsou a působí formálně, v kombinaci s méně formálními šortkami pak celý outfit náležitě vyváží.

Elegantní šortky

Více ženskosti a elegance dodáte šortkám topem s Carmen výstřihem, či háčkovanou, popřípadě krajkovou halenkou, či těmi s nabíranými rukávy. I výšivky budou působit velmi pěkně. Vybírejte vzdušné topy, které se příliš nemačkají, aby vám v nich bylo příjemně i tam, kde není klimatizace. Do kanceláře k šortkám a elegantnímu a feminnímu topu zvolte blejzr, či vypasované sáčko, s příměsí elastanu, bude vám perfektně sedět. Páskové sandálky na silnějším podpatku, anebo na klínovém podpatku budou na pochůzky po městě a cestu do zaměstnání mnohem pohodlnější, než lodičky na jehlách. Pokud nemá vaše obuv plnou špičku, nezapomeňte na dokonalou pedikúru. I pěkně nalakované nehty na nohách dodají vašemu looku zajímavý detail.

Džínové šortky

Džínové šortky jsou nestárnoucí klasikou, bez které se v létě neobejdeme, nosí je všichni od teenagerů, až po starší generaci. Kombinovat džínové šortky je mnohem jednodušší, než v případě elegantních kraťasů a šortek. Stačí bílé kecky, žabky, jednoduché bílé tričko, či top, brýle do vlasů a na večer se bude hodit džínová bundička. Jednoduchý look, který nikoho nenadchne, ale ani neurazí. Můžete si tak dojít na pivko, na rande, ale i za kulturou do letního kina.

V poslední době jsou v obchodech velmi často k dostání i šortky s vysokým pasem, ty se hodí k volnějším topům, které v pase do šortek zastrčíte. Zvýrazníte tak siluetu pasu a budou sedět především ženám s postavou typu přesýpacích hodin. Máte-li větší bříško, raději s nimi příliš neexperimentujte. Džíny s vysokým pasem větší, či povolené bříško schovají, ale v případě šortek a holých nohou spíš na problematickou oblast pasu upozorníte.

Máte-li širší stehna, pořiďte si šortky, které jsou trošku širší než vaše nohy, budete vypadat štíhleji, než když se vám příliš těsné nohavičky do nich budou zařezávat.

Nemáte-li pěkné nohy a nechcete se kraťasů vzdávat, zvolte bermudy. Budete se cítit sebejistěji, nohy opticky prodlužte botami na podpatku a zvolte výrazný top, který odvede pozornost od problematických partií. Parádní službu vám udělají i výrazné náušnice a hezký náhrdelník. V létě si můžete dovolit barevnější bižuterii, korálky, či si u moře kupte doplňky s mušličkami.

Článek Kraťasy a šortky pro ženy? A proč ne! byl publikován 20. června 2022 v 08.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...