Kapslový šatník můžete zařídit i dětem!

Sponzorované odkazy:

 Kapslový šatník můžete zařídit i dětem!

V našich článcích jsme již několikrát pojem kapslový šatník zmiňovali. Ve spojitosti s oblečením pro ženy a pro muže. Ale pro své děti také můžete nakoupit základní kousky, které půjdou mezi sebou snadno kombinovat a vytvořit jim tak dětský kapslový šatník. Víte, jak na to?

Co to vlastně kapslový šatník je?

Pojem kapslový šatník pochází s anglického dvousloví „capsule wardrobe“, což v doslovném překladu znamená kapslová skříň. V podstatě jde o to, že je důležité mít ve skříni kousky, které jde mezi sebou snadno kombinovat a vyhnout se tak hromadění zbytečného oblečení, které vzájemně neladí. Tím bývá způsobeno to, že stojíte po ránu u přetékající skříně a nemáte tzv. co na sebe. Povědomé, že?

U malých dětí o tom, co si oblečou na sebe, rozhodují rodiče, starším dětem sice můžete vštěpovat styl horem dolem, ale většinou s mizivým účinkem. Díky tomu, že jim zařídíte kapslový šatník se vyhnete výstředním módním kreacím. A dětem ušetříte přemýšlení nad tím, co si dnes oblečou. Přeplněné skříně nejsou pro děti vhodné, protože pak dlouho ráno vybírají, zdržují celou rodinu, navíc menší děti snadno celou skříň rozhrabou, pokud hledají své oblíbené tričko se svým oblíbeným hrdinou. Když budou mít méně oblečení, snadněji konkrétní kousky najdou.

Na kapslový šatník myslete už při nákupu oblečení pro děti. Určitě víte, co v šatníku již mají, nemá cenu kupovat duplicitní kousky. Menší děti velice rychle rostou, tak nákup kompletního ošacení budete řešit opravdu často. Než se vydáte na nákup, pečlivě skříň proberte a vyřaďte kousky, které vašemu dítěti již nepadnou, a sepište si seznam, co bude třeba dokoupit. Ušetříte si spoustu peněz!

Nakupujte chytře, jednoduše, udržitelně, pohodlně, flexibilně a cenově dostupně. Nestyďte se zeptat svých kamarádek s většími dětmi, zda nemají nějaké oblečení po dětech, navštivte second handy. Nemá cenu kupovat drahé značkové oblečení, když vám z něj dítě za tři měsíce vyroste.

Článek Kapslový šatník můžete zařídit i dětem! byl publikován 10. srpna 2022 v 08.00 v rubrice Dětská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...