Legíny jsou podzimní stálicí v našich ulicích

Sponzorované odkazy:

Legíny jsou podzimní stálicí v našich ulicích

Správně by se měly legíny nosit jen na cestu do posilovny. Díky tomu, že jsou pohodlné, jsou však k vidění nejen v obchodních centrech, na výletech, ale i v ulicích, jako součást každodenního šatníku. Zejména na podzim a na jaře je spousta žen používá k sukním a tunikám na zahřátí místo punčochových kalhot.

Jak si vybrat správné legíny

Mohlo by se zdát, že vzhledem k tomu, že jsou legíny elastické, nemusíte výběru správné velikosti věnovat příliš mnoho pozornosti. Opak je pravdou, často jsou k vidění ženy, které mají legíny příliš zařízlé (jak vpředu, tak vzadu), anebo naopak jsou jim volné na zadečku, popřípadě i na stehnech. S takovou příliš parády neuděláte. A to ani doma na zahradě.

Legíny by měly být akorát, ani příliš těsné, ani volné, rozhodně by neměly být průhledné, neměla by přes ně být vidět celulitida, ani obrázky ze spodního prádla. Ano, i to je bohužel často k vidění. Stává se to sice u legín s větším podílem bavlny. Vybíráte-li legíny do posilovny, v obchodě si v nich zkuste dřepy a výpady a ujistěte se, že vám v nich neprosvítá prádlo. Do posilovny jsou dobré legíny, které odvádí pot a mají vyšší pas. Opticky zpevní postavu a pomohou vám i se správným držením těla. Je jen na vás, zda si na cvičení zvolíte legíny dlouhé, či 3/4 délky.

Do posilovny můžete zvolit legíny s potiskem, popřípadě s nápisy, takové však nenoste do ulic k sukni, je to velmi nevkusné. Když už musíte párovat sukni s legínami, vždy volte jednobarevné. Nejčastěji jsou legíny vyrobeny z kombinace materiálů – bavlna, elastan, lycra. Na podzim jsou oblíbené i legíny v „koženém“ či latexovém vzhledu. Na to je třeba mít opravdu pěkné nohy, protože takové materiály přidávají kilogramy navíc. Dámy, jež mají širší boky a zadeček, by raději měly volit přes takové legíny delší tuniky.

Mezi další favority v dámském šatníku poslední tři roky patří i kožené džegíny, které vypadají jako kalhoty, většinou mají i kapsy (alespoň falešné) a ty můžete klidně obléci s tunikou i na pochůzky po městě, anebo třeba do kina.

Foto: https://cz.pinterest.com/…64603136963/ https://cz.pinterest.com/…48140213309/

Článek Legíny jsou podzimní stálicí v našich ulicích byl publikován 24. října 2022 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...