Jegíny / džínové legíny

Tagy:  legíny, jegíny, džínové legíny, džíny na tělo

Sponzorované odkazy:

Jegíny / džínové legíny

Legíny se nosí již od pradávna. Původně je nosili muži místo kalhot, ženy pod sukně jako spodní prádlo a až v šedesátých letech povýšily legíny mezi módní záležitosti. Postupem doby se měnil jejich vzhled, výška sedla, délka, barvy a různé potisky.

JegínyJegíny Dorothy PerkinsDorothy Perkins

Nyní se spojily legíny s jeansy a vznikly jegíny. Jsou to pohodlné elastické džíny s přídavkem elastanu. Některé jegíny mají zip a knoflík, takže vypadají jako džíny a jiné jsou jen na gumu. Vybrat si můžete z mnoha barevných variant, od béžových, přes červené nebo zelené, až po černé. Zajímavé jsou také kapsy, které mohou mít pravé nebo jen vyšité.

Jak nosit jegíny

Romantická kombinaceRomantická kombinace

Jegíny jsou velmi velmi úzké a tak odhalují každou křivku vašeho těla, bohužel i tu, kterou byste raději nechala skrytou. Pokud máte postavičku jako proutek, můžete si k nim obléci tričko nebo top na tělo, ale mnohem lépe k nim vypadají volnější tuniky, halenky nebo svetry lehké i objemnější. Jak se níže dočtete jegíny jsou opravdu univerzální módní kousek, proto by vám neměly chybět. Hlavně, stejně jako džíny, jen tak z módy nevyjdou a vy si můžete být jista, že nevyhodíte peníze za nějaký módní výstřelek.

Sladká růžováSladká růžová Jegíny s hřejivým kabátemJegíny s hřejivým kabátem

Vyzkoušejte jegíny s kardiganem, který přepásejte slabým páskem nebo s objemnějším delším svetrem. Jegíny se dají nosit také s ležérním blejzrem nebo s kožešinovou bundou. Zkrátka se dají nosit s jakýmkoliv objemnějším vrškem, třeba i pončem nebo paletem.

KombinaceKombinace

Pro postavu jsou mnohem více příznivější černé jegíny, které se svým vzhledem mnohem více než k džínům blíž k legínám. Protože černá zeštíhluje, jsou černé jegíny lepší volbou než plísňové nebo šisované jegíny.

Jegíny a svetrJegíny a svetr

Jegíny vypadají skvěle s lodičkami na vysokém podpatku. Jsou výborné do kozaček, protože nikde se nic nekrčí, nevylézá a boty se dají jednoduše obout. Špatně nevypadají ani kotníčkové boty zavazovací, s nýty nebo nízké válenky.

Klady a zápory

Pro mnoho žen jsou jegíny pohodlnější na nošení než standardní džíny, protože nejsou tuhé, neškrtí a nevytahují se. Bohužel jsou ale mnohem přísnější než běžné džíny a nehodí se pro každou postavu. Pokud máte objemný zadeček a stehna, akorát je tím zvýrazníte a zbytečně na ně upozorníte.

Článek Jegíny / džínové legíny byl publikován 6. února 2012 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...