Musíte šetřit při nákupu oblečení?

Sponzorované odkazy:

Musíte šetřit při nákupu oblečení?

Určitě jste si již všimla, že v dnešní době je velice moderní nazývat základní kousky šatníku jako kapslový šatník. Toto spojení pochází z anglického slovního spojení „capsule wardrobe“. Velice oblíbený je tento styl uspořádání šatní skříně u vyznavaček minimalismu. Když dobře nakoupíte, stačí vám pár kousků, které jdou mezi sebou velmi dobře kombinovat a budete mít pořád co na sebe.

Jenže, jak to udělat, když na pořízení nových základních kousků do vašeho šatníku nemáte příliš mnoho peněz? V dnešní době se vše zdražuje raketovou rychlostí, a tak není divu, že lidé na oblečení šetří.

Pozvěte kamarádky

Kapslovým šatníkem šetříte sama o sobě, protože nepotřebujete mít tolik oblečení. Dalším způsobem, jak ušetřit, když potřebujete obměnit své základní kousky do skříně, je sezvat své kamarádky, poproste je, ať přinesou oblečení, které zase připadá okoukané jim, a uspořádejte si improvizovanou burzu oblečení. Získáte tak nové kousky výměnou za své okoukané a nebudete se muset trápit při jejich prodeji pomocí internetu.

Šetřete planetu

Výměna oblečení nešetří jen vaši peněženku, ale i planetu. Stejně tak jako nakupování v second handu. Tím, že si koupíte oblečení tam, mnohdy i nové s visačkou, vyhnete se podpoře tzv. fast fashion kousků. To znamená vysoce módní oblečení pofiderní kvality, které mnohdy nevydrží být pěkné déle, než samotný trend. Levné řetězce oblečení používají pro výrobu svých modelů laciné materiály, navíc ani dílenské zpracování nebývá příliš kvalitní. Upadávající knoflíky, rozjíždějící se zipy, křivé stehy – to je dnes celkem běžná realita, pokud si pořídíte příliš laciné kousky.

Určitě však tímto způsobem utrpí váš styl, navíc i vaše peněženka. Protože budete donekonečna kupovat stejné věci, místo toho, abyste si našetřila na kvalitnější kousek.

Článek Musíte šetřit při nákupu oblečení? byl publikován 25. ledna 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...