Modrá je dobrá. Anebo ne?

Sponzorované odkazy:

Modrá je dobrá. Anebo ne?

O barvách a jejich psychologickém působení jsme si psali v nedávných článcích, proč v tom dále nepokračovat. Dnes si povíme, jak je na tom modrá v našich šatnících. Barva moře, oblohy a námořníků nás obklopuje každý den. Když se rozhlédneme po ulici, vždy tam má někdo něco modrého. Není divu, modrá je prostě minimálně dobrá!

Modrá je barva klidu, dodává energii, je-li modrá vaší oblíbenou barvou, pak jste prý rozumní, klidní a rozvážní. Věnujete-li se barevné typologii, pak jistě víte, že každému sluší trošku jiný odstín modré. Některé dámy vypadají v námořnické modré příliš bledé, blankytně modrá je však nádherně rozzáří. Nevíte-li si rady, neváhejte navštívit stylistu, který se barevné typologii věnuje a pomůže vám vybrat odstíny barev, ve kterých budete vypadat vždy skvěle.

Až si vyberete SVŮJ odstín modré, určitě se vydáte na nákupy oblečení. Zajímá vás, s kterými barvami si modrá bude nejlépe rozumět a vytvoří nepřehlédnutelný outfit?

Modrá barva nabízí obrovské množství odstínů, z nichž je snadné vybrat ten správný s ohledem na vlastnosti vašeho barevného typu. Různé odstíny modré se hodí pro rozličné příležitosti a události. Například velmi tmavě modrá barva je ideální pro business oblečení (stejně jako černá) a sytá indigová barva se hodí spíše pro slavnostní příležitosti.

Zajímavě vypadá kombinace modré a černé. Velmi kontrastní kombinace. Stejně tak vypadá skvěle kombinace více odstínů modré.

Vedle bílé vypadá modrá barva více energicky a celý outfit je plný života a jásavosti. Proto je na modré látce nejčastější bílý potisk – ať už jde o obrázky, puntíky anebo klasické proužky.

Do kanceláře oceníte i kombinace tmavší modré a tlumenějších odstínů zelené. Tato kombinace je možná nezvyklá, ale s jistotou můžeme říci, že budete působit důvěryhodně a elegantně.

Nakombinovat modrou s červenou není vůbec jednoduché a chce to vytříbený vkus, ale pokud se tato kombinace podaří, výsledek stojí za to. Nepoužívejte příliš jásavou červenou a budete se divit, jak vedle sebe vypadají dobře tyto dvě zdánlivě nekombinovatel­né barvy.

Článek Modrá je dobrá. Anebo ne? byl publikován 22. února 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...