Sluneční brýle nejsou pouze oblíbeným módním doplňkem

Sponzorované odkazy:

Sluneční brýle nejsou pouze oblíbeným módním doplňkem

Sluneční brýle pomohou dotvořit vzhled vašeho outfitu mnohem lépe, než brož po babičce. Sluneční brýle dodávají šmrnc a styl. Kromě toho sluneční brýle chrání váš zrak a dokonce budete díky nim vypadat mladší, protože nebudete mít vrásky od neustálého mžourání do sluníčka. A to se vyplatí!

Pamatujete na osmdesátá a devadesátá léta? Když jste se rozhlédli po ulici, většinou měli na sobě sluneční brýle většinou jen cizinci. Našinci nosili sluneční brýle nejčastěji k vodě, či na výlet na hory. Nikdo příliš neřešil, že by si měl chránit zrak, anebo to, že ve slunečních brýlích bude vypadat cool.

V dnešní době je situace zcela jiná. Sluneční brýle se staly součástí našich životů. Málokdo má doma pouze jedny. Řidiči mají v autě obvykle jedny erární na řízení, ale doma má každý hnedle několik druhů slunečních brýlí, které se od sebe liší nejen tvarem, ale i barvou. Oblíbené jsou především černé a hnědé brýle, někdo má však raději tzv. zrcadlovky, které znemožňují ostatním, aby jim viděli do očí.

Spousta žen používá sluneční brýle také v době, kdy se nestíhají namalovat, ale musí rychle vyrazit někam něco zařídit. Za sluneční brýle se snadno schováte a nikdo nebude řešit, že nemáte make-up.

U slunečních brýlí není důležitá pouze stylovost obrouček. Ještě důležitější je, jakou ochranu vám poskytují před UV zářením. Měly by vykrýt UVA a UVB záření. Nemyslete si, že čím tmavší brýle, tím lepší ochranu vašim očím poskytnou. Nejenže vám sluneční brýle ochrání oči před přecitlivělostí, ale věděli jste, že lidé, kteří nosí sluneční brýle pravidelně, mají méně často melanomy v oblasti obličeje? Brýle také vyřeší problém s příliš dotěrným větrem, který dokáže vaše oči také pěkně podráždit. Stejně tak v prašném prostředí na pláži se vám do očí nedostanou nečistoty.

Jak jsme zmínili v úvodu, sluneční brýle vás ochrání i před vznikem vrásek v oblasti očí. Klasikou bývají vrásky u kořene nosu a ve vnějších koutcích očí z koukání do sluníčka. Když se během jasného dne snažíte něco přečíst, či pořádně prohlédnout, bez slunečních brýlí automaticky začnete krabatit čelo a přivřete víčka. Sluneční brýle za vás tento problém snadno vyřeší. Díky nošení slunečních brýlí tak můžete snadno vypadat i o několik let mladší. To už je důvod si dobře padnoucí a stylové sluneční brýle pořídit, ne?

Článek Sluneční brýle nejsou pouze oblíbeným módním doplňkem byl publikován 15. března 2023 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...