Víte, proč kožené oblečení nikdy nevyjde z módy?

Sponzorované odkazy:

Víte, proč kožené oblečení nikdy nevyjde z módy?

Kožené bundy jsou s menšími výkyvy stále na vrcholu oblíbenosti. Ať se již jedná o klasické kožené křiváky, blejzry, či bundičky z broušené kůže, stále na nich něco je, že se drží na vrcholu oblíbenosti v našem šatníku.

Kožené bundy jsou nejen stylové, odolné, dokáží pozměnit vzhled celého outfitu, ale když jsou nové tak také nezaměnitelně voní. Navíc krásně kopírují postavu. Prostě ať už si je obléknete k šatům, džínům, anebo tričku, budete vždy za hvězdu.

Dalším benefitem, který kůže nabízí je její odolnost. Když se o kožené oblečení řádně staráte, vydrží vám opravdu roky. Ani nejmodernější syntetické materiály nenabídnou takovou odolnost.

Kožené oblečení se vyrábí nejčastěji z hovězí a kozí kůže. Vydrží vám dlouho, pokud na tyto kousky alespoň jednou za měsíc použijete malé množství speciálního přípravku na údržbu kůže. Vyhnete se tak jejímu popraskání a zaručíte si tím její měkkost a poddajnost.

Když se vydáte do obchodu pro nové kožené oblečení, raději si připlaťte, nejkvalitnější kůže není nejlevnější, ale počáteční investice se vám vrátí, jelikož vám takové oblečení vydrží déle.

Kožené oblečení je i zajímavou investicí. Při správné péči získává na hodnotě. Stařená kůže totiž nabízí vzhled, které nové oblečení nedokáže nabídnout.

S koženými materiály se bohužel pojí otázka etiky, kdy kvůli těmto materiálům umírají zvířata. Klasickou kůži můžete nahradit v tomto případě napodobeninou, sice nebude mít vlastnosti pravé kůže, ale vzhledově se dnes již velmi syntetické materiály blíží těm přírodním.

Článek Víte, proč kožené oblečení nikdy nevyjde z módy? byl publikován 22. března 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda a Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...