Outdoorového oblečení jsou plné obchody. Víte, jak si vybrat to nejkvalitnější?

Sponzorované odkazy:

Outdoorového oblečení jsou plné obchody. Víte, jak si vybrat to nejkvalitnější?

Máme jaro v plném proudu a pro většinu z nás to znamená více času stráveného venku na výletech po okolní přírodě. Ne vždy na výlet chytneme „den jako korálek“ a pro takové chvíle musíme sáhnout po kvalitním outdoorovém oblečení. Jen se nesmíte nechat nachytat výrobci, kteří tvrdí, že právě jejich oblečení je jediné zaručeně nepromokavé a větruodolné.

I velice známé značky, které s výrobou vysoce funkčního oblečení začínaly, mají řady méně povedeného oblečení, ve kterém opravdu za deště v horách být nechcete. Raději si nechte poradit od zkušených sportovců, či od lidí, kteří jsou častěji v terénu, než abyste četli recenze v internetovém obchodě. To že softshellová bunda zvládne nepromoknout ve městě, ještě neznamená, že vás udrží v suchu i v extrémních podmínkách.

Výrobci na svém oblečení obvykle uvádějí vodní sloupec, stupeň prodyšnosti a podobné chytré údaje, ve kterých se stejně nikdo nevyzná, ale vězte, že když si vezmete dvě stejné bundy, které mají shodné parametry, může se vám stát, že zjistíte, že je důležitější dbát na svůj pocit a zkušenosti, než na to, co tvrdí výrobce. Některé outdoorové oblečení sice nepromokne, ale zase se v něm budete potit, protože nemá větrání, či je materiál tak syntetický, že se v něm extrémně potíte.

Potřebujete mít ve skříni opravdu outdoorové oblečení?

Určitě ano! I kdybyste se s rodinou vydávali na túry jen dvakrát za rok, funkční oblečení vám poslouží i na obyčejné procházky, či na hřiště. Moderní vlákna poskytují tepelný komfort, pohodlí a sucho. Také volnost pohybu. V neposlední řadě je výhodou, že i velmi tenké vrstvy nás udrží v teple. Jen si vzpomeňte na dobu, kdy jste byli malí a šli lyžovat. Byli jste od maminky tak nabalení, že jste se nemohli ani hýbat.

Než se vydáte do obchodu, ujasněte si váš rozpočet a také to, jak často budete oblečení využívat. Nekupujte nejlevnější kousky, raději si počkejte až bude kvalitnější oblečení v akci. Minimem by měla být střední cenová hladina, abyste měli jistotu, že oblečení splňuje vaše požadavky a to, co výrobce deklaruje.

Článek Outdoorového oblečení jsou plné obchody. Víte, jak si vybrat to nejkvalitnější? byl publikován 31. května 2023 v 07.00 v rubrice Sportovní oblečení. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...