Chystáte se na zimní dovolenou? Na co nezapomenout?

Sponzorované odkazy:

Chystáte se na zimní dovolenou? Na co nezapomenout?

Určitě se všichni těšíme na vánoční volno. Pokud se chystáte na pobyt na horách, pořádnou lyžovačku, nebo alespoň chcete na pár dní s dětmi vyrazit mimo město a užít si sněhové nadílky, pak jistě přemýšlíte nad tím, co si na takový pobyt oblečete. Ti z vás, kteří lyžují a jezdí na hory často, mají doma určitě plnou skříň zimních outdoorových kousků. Ale pro ty, kteří běžně tráví zimu ve městě v kanceláři, může být balení na hory problém.

Nejsou zvyklí na chladné počasí a elegantní kabát na horách v zimě příliš nezahřeje. Ani byznys kalhoty na sjezdovce příliš nezazáří. Co s tím? Můžete to vyřešit tak, že si funkční lyžařské oblečení zapůjčíte od někoho, kdo je zvyklý jezdit lyžovat, anebo si budete muset oblečení na lyžování a další zimní radovánky nakoupit. Pokud vás zajímá, co by vám v kufru sbaleném na hory nemělo chybět, čtete správný článek.

Balení na Maledivy je mnohem jednodušší, stačí tam plavky, bankovní karta a dobrá nálada. Počasí na horách se však velmi rychle mění a i když je v poledne sluníčko, večer se můžete dočkat sněhové bouře, či pořádného mrazu. Proto byste při balení zimního oblečení na hory měli myslet na všechny možné varianty počasí. Raději si sbalte věcí více, ať je můžete na sebe při velkém mrazu vrstvit, navíc budou mít jednotlivé kousky více času pořádně proschnout na hotelovém pokoji.

Budete-li v obchodě s oblečením váhat, zda dát přednost funkčnosti, či módnímu provedení, vsaďte na praktičnost. Raději ať má vaše bunda vodě a větruodolné vlastnosti a vysoký tzv. vodní sloupec, než třpytky, falešný kožíšek a nápisy. Sice nebudete za hvězdu sjezdovky, ale bude vám alespoň teplo.

Na hory každopadné patří dostatečně vysoké (aby vás nedřely lyžáky) izolační ponožky, kvalitní čepice, která vám půjde obléci pod lyžařskou přilbu (zapomeňte na bambuli) a určitě nesmíte doma zapomenout kvalitní rukavice, jež musí být také voděodolné, jinak vám bude pořád zima. Pletené rukavice si nechte na zimní procházku.

Thermoprádlo bude na horách vaším nejlepším přítelem, kupte si klidně dvě sady, abyste nemuseli čekat na pokoji, až vám uschne. Svetřík si nechte na hotel, do velké zimy využijete spíše mikrofleecové a fleecové oblečení, které je ideální mezivrstvou mezi thermoprádlem a bundou a lyžařskými kalhotami.

Jste-li zimomřivý, kupte si měkoučké flanelové pyžamo a teplé ponožky na spaní. Pokud nevíte, do jakého hotelu jedete, vždy může být překvapením, bude-li na pokoji večer zima. Po dni stráveném na sjezdovce určitě oceníte, že budete spát v teple a pohodlí.

Kromě lyžáků si musíte zabalit také opravdu kvalitní outdoorovou obuv, do které nebude pronikat vlhkost a udrží vaše nohy v teple i při velice nízkých teplotách. Nezapomeňte je v obchodě vyzkoušet se silnými ponožkami, ať vás pak na horách netlačí.

Malý detail nakonec. Ve vaší výbavě by neměl chybět krém do mrazu s vysokým ochranným faktorem a polarizační sluneční brýle. Sluníčko na horách i v zimě dokáže znepříjemnit dovolenou. Tak krásné zimní radovánky!

Článek Chystáte se na zimní dovolenou? Na co nezapomenout? byl publikován 27. listopadu 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda a Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...