Jak si správně vybrat termoprádlo

Sponzorované odkazy:

Jak si správně vybrat termoprádlo

Nemusíte být sportovní nadšenci, kteří si z nudy jednou týdně vyběhnou na Sněžku. Ale pro zimní aktivní pobyt venku je určitě vhodné mít doma kvalitní termoprádlo, které vás zahřeje nejen při procházce a stavění sněhuláka, ale i při náročnějších aktivitách jako je například lyžování, či snowboarding.

Na trhu je široká nabídka od nejrůznějších výrobců, navíc z nejmodernějších materiálů, takže je pro laika velice těžké si vybrat termoprádlo, které je opravdu funkční a zároveň při tom neruinuje peněženku.

Materiály termoprádla

Než si koupíte nové termoprádlo, ujasněte si, z jakého materiálu by mělo být vyrobeno. Stále je mezi zákazníky neojblíbenější Merino vlna, která je prodyšná, hřeje i ve vlhku a dobře reguluje tělesnou teplotu. Nevýhodou je vyšší pořizovací cena a její náročnější údržba. Vsázíte-li na syntetické materiály, protože jsou cenově dostupnější a vypadá líbivěji, dbejte na kvalitu zpracování, aby vás nikde nedřely švy a raději zvolte dražší termo soupravu. Úplně levné syntetické materiály neposkytují kýžený tepelný komfort, jako například výše zmíněná Merino vlna.

Termoprádlo si řádně v obchodě vyzkoušejte, nesmí vás omezovat v pohybu, ani se nikde zbytečně krčit. Ideální termoprádlo poznáte podle toho, že jej na svém těle ani necítíte. Nemělo by být těsné ani příliš volné.

Při výběru termoprádla se můžete samozřejmě řídit i vkusem, aby podtrhovalo váš osobitý styl, i když na sjezdovce není vidět, vy se můžete cítit dobře. Milujete-li květinové výšivky, či potisky, klidně si je dopřejte.

Důležitým aspektem pro výběr termoprádla by měla být i jeho snadná údržba, chcete-li pratelnost. Mělo by být možné jej prát v pračce, bonusem navíc bude rychleschnoucí materiál.

Nezapomínejte také na to, že byste měli investovat i do kvalitních izolačních ponožek, které v lyžácích nebudou nikde dřít a udrží vaše nohy v teple a suchu.

Foto: Pixabay.com,cz­.pinterest.com/pin/798­263102722203563/

Článek Jak si správně vybrat termoprádlo byl publikován 29. listopadu 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...