Dokonalý outfit nikdy nevynikne, pokud se o sebe nestaráte

Sponzorované odkazy:

Dokonalý outfit nikdy nevynikne, pokud se o sebe nestaráte

Určitě jste si všimla, že na sobě můžete mít oblečeno cokoliv, ale když máte neupravené vlasy, mastnou pleť, či nedejbože okousané nehty, nikdy nebudete vypadat dobře. Ani sebeznačkovější oblečení z vás neudělá femme fatale, pokud vaše ruce zdobí oprýskaný lak na nehtech, či odrostlé gelové nehty.

Ať již chcete, nebo ne, kvalitně provedená manikúra je základem vašeho zevnějšku. Dennodenně se seznamujete s lidmi, podáváte ruce, platíte za zboží a služby a lidé si vašich rukou prostě všímají. Upravené nehty, nemusí nutně znamenat extra dlouhé, vyrobené manikérkou v salónu. Ale měly by být pěstěné, klidně i přírodní. Oprýskaný lak je vždy mnohem větší faux pas, než nenalakované nehty. I v královské rodině mají dle protokolu předepsaný nude lak, anebo vlastní pěstěné nehty – příliš výrazné nehty, například červené, jsou brány, jako porušení etikety.

Jakým lakem na nehty letos oslníte?

Stejně jako oblečení, podléhá manikúra módním trendům. Pro letošní jarní sezónu jsou v predikcích hvězdou chromované nehty, metalické odstíny všech možných barev. I neutrální odstíny by se měly lesknout a třpytit. Nemáte-li odvahu na metalickou barvu na celých nehtech, zvolte tzv. francouzskou manikúru, kdy budou špičky nehtů místo bílé opatřeny metalickou barvou.

Dalším trendem bude zářivě oranžová barva, která učiní vaše nehty nepřehlédnutelnými. Mandarinkově oranžová barvička vnese nyní v předjaří barvu i do pochmurných dní.

Když už jsme zmínili tzv. francouzskou manikúru, i ta se vrací do módy. Jedná se o tradiční a velmi oblíbený styl, letos s tím rozdílem, že bílé špičky budou tenčí, než bývá zvykem. Jestli ráda hledáte tipy na manikúru například na Pinterestu, stačí zadat heslo „MICRO FRENCH“ a budete se moci hodiny kochat nápady na příští návštěvu vaší manikérky.

Letos v módě budou i nejrůznější obtisky, na křišťálově vyleštěných nehtech, pozadu nezůstanou ani geometrické tvary – nechte si tedy namalovat nejrůznější trojúhelníky, kolečka, či čtverečky – budete stoprocentně in!

Článek Dokonalý outfit nikdy nevynikne, pokud se o sebe nestaráte byl publikován 26. února 2024 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...